Connect with us

Revistateo.ro

De ce se despart oamenii chiar daca se iubesc

Stiri

De ce se despart oamenii chiar daca se iubesc

De ce se despart oamenii? Ce se schimba intr-o relatie in care cei doi sustin ca totul e frumos, in care isi jura reciproc iubire in fiecare zi? Ce poate duce la o ruptura acolo unde totul pare perfect? Sa fie doar vorba despre monotonie? Nu, e mai mult de atat! Afla totul despre psihologia rupturilor din… iubire.

Se spune ca nu stii daca iubesti pana nu suferi. Adevarata iubire, asa cum scria si filozoful Emil Cioran, apare numai din cea mai profunda suferinta. Pentru a suferi trebuie sa te cunosti foarte bine ca persoana, trebuie sa stii fiecare parte din tine, caci fiecare durere vorbeste despre celulele sufletului tau care se lasa descoperite cu greu. Vezi mai jos de ce se despart oamenii – cele 3 argumente puternice:

1. LIPSA DE AUTOSTIMA

Se spune ca nu poti iubi pe cineva pana nu te iubesti pe tine insuti. Fals! Orice om este capabil de iubire indiferent cata frustrare ar acumula in interiorul sau. O persoana cu o autostima joasa poate iubi sincer deoarece vede in sufletul si ochii partenerului ceea ce isi doreste sa fie.

Intrucat iubirea inseamna un intreg, cel care are sufletul ranit, cel care nu se iubeste suficient de mult, se va confunda foarte usor cu partenerul de viata. Va crede ca e normal ca anumite lucruri sa aiba loc in relatie, ca trebuie sa inchida ochii la anumite chestiuni si ca, daca iubeste, trebuie sa le accepte.

Top 4 lucruri pe care nu trebuie sa le faci dupa o despartire

6 reguli in relatie pe care trebuie sa le incalci ca sa nu iti dea papucii

Pentru evitarea despartirii, persoana care sufera cel mai mult in relatie, care nu se simte confortabila in prezenta sufletului pereche trebuie sa lucreze foarte mult la capitolul iubirii de sine. In caz contrar, nicio relatie nu va fi pana la adanci batraneti.

2. „EU STIU MAI BINE” SAU EXCESUL DE IUBIRE

Oamenii se pot desparti si de la prea multa iubire. Atunci cand exageram cu sentimentele, manifestam un comportament supraprotectionist care poate duce la despartire. Incepem sa stim noi ce e mai bine pentru persoana de langa noi, ce trebuie sa faca, cum trebuie sa se poarte, ce alegeri trebuie sa urmeze.

3. DISTANTA

O alta cauza a despartirilor in cuplurile unde exista iubire este distanta. Daca doua persoane sunt nevoite, la un moment dat, sa locuiasca in locuri diferite, ochii care nu se vad chiar se uita. Este o realitate trista, insa momentele care consolideaza o relatie sunt cele de zi cu zi: cafeaua de dimineata bauta impreuna, noptile dormite impreuna, iesitul in oras etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top