Connect with us

Revistateo.ro

De ce să te speli pe față cu bicarbonat de sodiu

Stiri

De ce să te speli pe față cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări.

Poate elimina mirosurile neplăcute din frigider, poate curăța petele sau murdăria de pe orice suprafață sau poate crește frumos prăjiturile. Totodată, acesta are numeroase beneficii și pentru frumusețe, fiind un ignredient foarte eficient pentru pielea ta. Iată de ce ar trebui să te speli pe față cu bicarbonat de sodiu!

CITEȘTE ȘI: VIDEO ULUITOR. CU CE SE DĂ ACEASTA TANARA LA SUBRAȚ CA SĂ SCAPE DE TRANSPIRAȚIE.

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant excelent! Ajută la îndepărtarea punctelor negre și curăță pielea în profunzime. Pentru a profita din plin de proprietățile bicarbonatului, trebuie să îl folosești într-un mod corect. Astfel vei evita inflamațiile și roșeața care pot apărea în cazul pielii foarte sensibile.

Bicarbonatul de sodiu pentru ten

Adaugă o linguriță de bicarbonat la loțiunea ta obișnuită de curățare sau prepară un exfoliant din bicarbonat și ulei vegetal precum uleiul de cocos sau cel de migdale.

Este recomandat să folosești loțiunea preparată seara, pentru a acorda pielii timpul necesar să se refacă pe perioada nopții. Folosește bicarbonatul de 2-3 ori pe săptămâna și nu mai des. Dacă pielea ta devine roșie, încearcă să adaugi la loțiunea de curățare o cantitate mai mică de bicarbonat.

Multe persoane folosesc bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de coșuri. Cu toate acestea, nu există studii care să arate eficacitatea acestui ingredient în acest sens.

Dacă îți dorești să încerci un remediu de acest fel, este suficient să îți masezi ușor fața cu bicabonat de sodiu amestecat cu 2 lingurițe de apă timp de 1-2 minute. Poți totodată forma o pastă densă pe care să o lași să acționeze timp de câteva minute, dacă consideri că masajul poate fi prea agresiv pentru pielea ta. Clătește-te apoi cu apă caldă.

Nu folosi aceste remedii zilnic și ține cont de faptul că bicarbonatul este un ingredient agresiv cu pielea sensibilă. Încearcă pentru început să îl aplici pe o porțiune mică de piele, pentru a verifica modul în care aceasta răspunde la tratament.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top