Connect with us

Revistateo.ro

Un obicei intalnit in randul oamenilor este sa lase un pahar cu apa pe noptiera, pentru a bea din el daca se trezesc din somn si se simt insetati.

Stiri

De ce sa nu bei dintr- un pahar cu apa lasat peste noapte

De asemenea, multi beau din paharul care a stat peste noapte langa pat atunci cand se trezesc dimineata si isi simt gura uscata. Desi poate parea ceva banal, medicii atrag atentia asupra faptului ca acest lucru poate fi daunator pentru sanatate.

Poate ai simtit si tu ca atunci cand bei apa lasata peste noapte intr-un pahar, aceasta ar un gust diferit, uneori nu foarte placut. Spre deosebire de mancare, apa obisnuita nu contine zaharuri si proteine care sa fie o tinta pentru microbi. Acest lucru nu inseamna, insa, ca apa nu se poate contamina cu usurinta.

Numeroase bacterii salasluiesc in praf, scrie healthyfoodstar.com. Atunci cand apa este expusa aerului, absoarbe dioxid de carbon, iar o mica parte a acestuia este convertita in acid carbonic, iar acest lucru face ca apa sa isi modifice compozitia. Acidul carbonic altereaza PH-ul apei si astfel i se schimba gustul.

Praful dintr-o incapere si bacteriile care sunt in el pot ajunge cu usurinta intr-un pahar de apa care a fost lasat peste noapte. Apa alterata poate sa fie cauza deranjamentelor stomacale care pot provoca diaree, indigestii sau stari de greata.

Citeste si: Cum gatesti corect puiul. Greseala pe care o faci din start te poate imbolnavi

Citeste si: Prevenirea candidozei: cum sa nu iti imbolnavesti zona intima!

Mai mult decat atat, medicii mai atrag atentia asupra unui fapt. In perioada verii, mustele incep sa apara, iar acestea sunt purtatorii unor bacterii extrem de periculoase.

Un studiu publicat in revista BioMed Central Microbiology a comparat bacteriile intalnite la porci cu bacteriile raspandite de gandaci de bucatarie si muste. Concluzia a fost ca bacteriile intalnite la aceste insecte erau de acelasi tip si aveau o imunitate mare la antibiotice. Cercetatorii au identificat si un tip de bacterie numit Enterococcus, care nu a putut fi neutralizat cu metodele obisnuite.

Cum este cunoscut faptul ca mustele au obiceiul de a se aseza pe pahare sau farfurii, acestea pot lasa bacteriile pe aceste obiecte, iar tu le poti ingera si te poti imbolnavi fara sa stii cauza.

Acestea fiind spuse, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte sa lasi un pahar cu apa peste noapte, inainte de culcare.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top