Connect with us

Revistateo.ro

De ce relatiile se destrama atat de repede in ziua de astazi?

Stiri

De ce relatiile se destrama atat de repede in ziua de astazi?

De ce este atat de greu sa tii o relatie in zilele noastre? De ce relatiile se destrama atat de repede, fara ca partenerii sa incerce macar?

Am uitat sa iubim? Am uitat ce inseamna dragostea? De ce nu mai reusim sa pastram relatiile si acestea se destrama, de multe ori, inainte ca acestea sa inceapa cu adevarat?

Nu suntem pregatiti niciodata pentru sacrificii si compromisuri, pentru a ne darui neconditionat si … pentru a iubi. De ce nu reusim sa investim tot ce este necesar pentru a face o relatie sa functioneze.

Renuntam prea usor la orice, la job-uri, la cosul de cumparaturi, la planuri, aspiratii si dorinte. Asa ajungem sa dam cu piciorul la iubire. Petrecem timp unii cu altii fara a ne face amintiri. Vrem adrenalina, dar nu suntem dispusi sa parasim canapeaua. Vrem dragoste adevarata, ca-n filme, cu declaratii siropoase si saruturi sub clar de luna. Dar suntem dispusi cu adevarat sa facem asta?

Citeste si: Cum sa-ti pastrezi barbatul langa tine

Scrisoarea unui barbat catre sotia infidela

Suntem incorsetati in orase, ne lasam prinsi de locuri de munca, de idealuri imposibil de atins, de „cariere”, si nu mai avem timp sa iubim. Mai important, nu mai avem timp sa facem eforturi pentru relatiile noastre.

Relatiile se destrama atunci cand nu sunt formate din doi parteneri. Cu totii vrem sa obtinem lauri si multumiri din orice – la locul de munca, la scoala, in bucatarie, dar si in pat. In iubire nu e loc de multumiri sau de jocuri de orgolii. Iubirea nu e materiala si nicidecum nu este un maraton pe care il strabati ca sa ajungi la punctul final.

In zilele noastre, suntem prea speriati. DE ORICE! Sa ne asumam riscuri, sa ne legam destinele de o alta persoana, sa cadem, sa ne ranim, sa avem inimile frante. Ne este frica de esec, aproape la fel cum ne este de moarte. Asa ca nu iubim… ca sa nu suferim.

Vrem sa „socializam” cat mai mult, asa ca mai bine petrecem cate o ora cu o suta de persoane, decat o zi intreaga cu o singura persoana. Vrem sa avem opinii, sa purtam discutii, sa cunoastem oameni. Asa ca ajungem intr-o cautare interminabila a acelei persoane perfecte, pe care, desigur, n-o vom gasi vreodata. Cunoastem o multime de oameni, fara a-i cunoaste cu adevarat.

Traim intr-o lume ce promoveaza „libertatea sexuala” si diferentiem „sexul” de „dragoste” cu fiecare ocazie (apropo, poate vrei sa afli si cum privesc femeile diferenta dintre „a face dragoste” si „a face sex”) insa uitam de emotiile noastre. Sunt aventuri de-o noapte, prieteni cu beneficii, relatii deschise, dar nu mai este dragoste pura si adevarata.

Si, cel mai important, relatiile se destrama pentru ca noi nu mai punem pret pe ele. Intotdeauna poti sa gasesti un nou prieten, un nou coleg, un nou iubit sau un sot. Nu mai punem pret pe relatii durabile, statornice si seriose.

Si, in loc de concluzie, de ce se destrama relatiile in zilele noastre?

De ce relatiile se destrama atat de repede in ziua de astazi?

De ce relatiile se destrama atat de repede in ziua de astazi?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top