Connect with us

Revistateo.ro

"De ce le-am inselat, desi le-am iubit pe toate..." Un raspuns la : De ce inseala barbatii?

Cuplu

„De ce le-am inselat, desi le-am iubit pe toate…” Un raspuns la : De ce inseala barbatii?

De ce inseala barbatii? Pentru ca pot? Pentru ca… nu mai pot? Cand se ajunge la infidelitate si de ce? Un reprezentant al sexului masculin raspunde: „Le-am inselat, desi le-am iubit pe toate…”

„Am inselat de multe ori. Cand eram tanar, atrageam femeile in relatii, doar ca sa am ocazia de la insela. Cred ca e in gena mea, habar n-am de ce nu pot sa ma simt implinit decat prin infidelitate. Nu avea legatura cu ele, ba chiar le-am iubit pe toate. Femei minunate, loiale si inteligente… distruse de un singur om. Da, eu eram cel care le insela si care apoi renunta la relatie, fara sa incerce sa repare ceva.

Apoi m-am casatorit si mi-am inselat sotia. Am incetat sa mai merg la alte femei cand mi-am cunoscut fetita. Cand s-a nascut acel suflet, rupt din mine, am decis ca nu merita un astfel de tata. Nu pot sa zic ca sunt mai fericit acum, ca nu-mi insel nevasta, dar sigur sunt mai linistit.”

Citeste si: Scrisoarea unui barbat catre sotia infidela

Incercam sa gasim raspunsul si la „de ce relatiile se destrama atat de repede in ziua de astazi?”

Sunt vorbele unui barbat infidel. Dar ele nu spun totusi de ce inseala barbatii. Doar pentru ca pot? Sau pentru ca nu se pot abtine? Cel care a scris mesajul de mai sus spune ca doar asta in implinea. Dar… de ce?

De ce inseala barbatii?

Exista studii care arata ca, in mare parte, barbatii inseala pentru ca pot scapa! Alte motive pentru care partenerul ajunge la infidelitate sunt:

– nu reusesc sa comunice cu partenera
– el sau iubita/sotia nu sunt multumiti de cum decurge relatia
– asteptari prea mari despre cum va evolua relatia dupa casatorie
– plictiseala
– dependenta de intimitatea fizica, pe care partenera actuala nu o satisface
– probleme la locul de munca
– curiozitate

Toate par motive valide si, conform statisticilor, sunt cat se poate de reale. Sa intrebi „de ce inseala barbatii?” e ca si cum ai intreba „de ce mananca?” – de foame, de pofta, pentru ca tin regim – fiecare are motivele lui. Asadar, nu exista un raspuns general valabil. Psihologii spun ca raspunsul la aceasta intrebare difera de la o relatie la alta.

Ei bine, intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui, de fapt, este… Ce fac daca sunt inselata?

Mai importanta decat infidelitatea propriu zisa este turnura pe care o ia relatia de cuplu dupa ce unul dintre parteneri inseala. Sunt femei care nu pot sa depaseasca asa ceva, altele inchid ochii si se fac ca nu stiu nimic, pe cand alte femei accepta sa duca relatia mai departe, desi au mereu o strangere de inima cand el intarzie seara acasa…

Ce spun specialistii? Conform lui Lusterman, un psiholog renumit pentru cartea „Infidelity”, cel mai important lucru este sa nu te judeci pe tine pentru ca ai ales sa ramai in relatie, atunci cand ai afla ca ai fost inselata. In astfel de situatii, uita de ce spune societatea, ce te sfatuiesc prietenii sau familia. Pur si simplu, asculta-ti inima. Daca iti iubesti partenerul si poti ierta infidelitatea, vorbeste sincer cu el si continuati relatia.

Da, secretul este, ca in majoritatea problemelor de cuplu, comunicarea! Cand este vorba de infidelitate, e greu sa treci pur si simplu peste acel moment, ci trebuie sa discuti de toate cu sotul/iubitul tau: de ce a facut asta, de cate ori s-a intamplat, crede ca s-ar mai intampla, ce veti face in continuare – pune toate intrebarile care iti stau pe suflet. Dupa cum spune Lusterman, ” o casnicie buna este o conversatie buna care nu se termina niciodata”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top