Connect with us

Revistateo.ro

De ce e o noapte lunga de somn nociva pentru organism

Stiri

De ce e o noapte lunga de somn nociva pentru organism

Multa lume intampina dificultati in ceea ce priveste somnul – ba nu reusesc sa doarma suficiente ore pe noapte, ba adorm foarte greu si se trezesc obositi. Ei, bine uite ceva ce nu stiai despre somnul in exces. Afla de ce e o noapte lunga de somn nociva pentru organism.

De ce e o noapte lunga de somn nociva pentru organism

In general, se spune ca pentru a avea parte de un somn odihnitor, trebuie sa dormi cel putin 8 ore pe noapte. Contrar acestei credinte vast raspandita, cercetatorii afirma ca o noapte de lunga de somn are efecte daunatoare asupra organismului.

Bineinteles, nici prea putine ore de somn nu sunt benefice pentru om – deseori te trezesti obosit, irascibil si fara chef de munca sau alte activitati. In plus, privarea de somn contribuie la cresterea tensiunii arteriale sau instalarea diabetului, obezitatii si a afectiunilor la inima.

De ce e o noapte lunga de somn nociva pentru organism

CITESTE SI: Nu o sa te mai trezesti niciodata OBOSITA. Incearca acest remediu pentru un SOMN ODIHNITOR

CITESTE SI: Poti sa tragi un pui de somn de 10 minute si iti ajuta sanatatea cum nici nu te gandeai!

Un studiu realizat pe durata a cativa ani a scos la iveala faptul ca persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte, dar si mai mult de 8 ore, prezinta o rata de risc a afectiunilor mai ridicata fata de cei care reusesc sa doarma intre 6 si 8 ore pe noapte.

Franco Cappuccio, profesor in medicina cardiovasculara si epidemiologie la Universitatea din Warwick, a analizat peste 16 studii efectuate asupra a peste un milion de subiecti, care au povestit despre obiceiurile lor in ceea ce priveste odihna.

Cappuccio a impartit indivizii in 3 categorii:
1. Cei care dorm sub 6 ore/noapte
2. Cei care dorm intre 6 – 8 ore/noapte
3. Cei care dorm peste 8 ore/noapte

Cercetarile efectuate asupra acestor subiecti, dar si a studiilor mai sus mentionate, l-au determinat pe profesor sa ajunga la urmatoarele concluzii:
1. In comparatie cu indivizii din categoria a doua, 12% mai multi oameni din prima categorie au prezentat afectiuni.
2. Din nou, in comparatie cu oamenii care dorm intre 6 si 8 ore pe noapte, cei care au parte de un somn indelungat prezinta cu 30% mai multe sanse sa sufere de anumite boli.

Teoria specialistului este ca cei care dorm mai mult au anumite boli a caror simptome intarzie sa apara, tocmai din cauza somnului in exces.

Cei care dorm mai mult acuza stari accentuate de depresie, dureri ale muschilor din zona gatului, dar si a spatelui. Tocmai de aceea, o noapte lunga de somn este mai nociva pentru organism: inactivitatea implicita duce la probleme de sanatate, mai ales daca cel care doarme mult nu face exercitii fizice in fiecare zi pentru a-si putea relaxa muschii.

Sursa foto: i.huffpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top