Connect with us

Revistateo.ro

De ce ar trebui să gătești cu ulei de cocos

Stiri

De ce ar trebui să gătești cu ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi utiilizat în toate rețetele tale favorite. Aceta are proprietatea de a crește nivelul arderilor din organism și totodată de a stimula metabolismul. Totodată, ajută la scăderea nivelului colesterolului și astfel previne numeroase afecțiuni ale inimii. Acest ulei este extrem de sănătos pentru gătit, mai ales pentru prăjire. Poate fi utilizat cu succes în locul oricărui alt tip de ulei vegetal.

În ultimii ani uleiul de cocos a fost blamat datorită conținutul de grăsimi saturate, însă în urma multor studii s-a demonstrat că, de fapt, acesta este extrem de benefic pentru organism. Uleiul de cocos extravirgin se obține prin presarea nucilor de cocos și în general nu are miros sau aromă. Cu siguranță știți că acest tip de ulei este utilizat ca și remediu eficient pentru tratarea multor efecțiuni ale pielii, având proprietatea de a hidrata intens și a de hrăni atât pielea cât și poboaba capilară.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ-ȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTI METABOLISMUL

Este important să găsești un ulei de cocos organic certificat, pentru a te asigura că vei beneficia de toate proprietățile sale. Acest ulei are un punct de fum ridicat și astfel devine excelent în prepararea mâncărurilor prăjite sau coapte, fără să altereze gustul acestora și fără să elibereze toxine. Deși este alcătuit în proporție de 90% din grăsimi saturate, acestea au o complexitate mai redusă și nu afectează în niciun mod organismul uman.

Uleiul de cocos este excelent pentru persoanele care vor să piardă în greutatea deoarece stimulează activitatea metabolică. Totodată, diabeticii îl pot consuma fără probleme deoarece nu influențează sub nicio formă boala, ci chiar ajută într-o oarecare măsură la reglarea glicemiei. Numeroase studii au arătat că uleiul din nucă de cocos are capacitatea de a îmbunătăți absorbția de calciu și de magneziu din organism, astfel contribuind la sănătatea sistemului osos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top