Connect with us

Revistateo.ro

Frumusete

Daca vei combina aceste 3 frunze, vei scapa de matreata!

Ai nevoie doar de 3 frunze pentru a scapa de cel mai mare calvar capilar: matreata. Citeste mai jos remediul cu frunzele toamnei plus alte trucuri naturiste ce iti revigoreaza firele de par.

Matreata este cauzata de o ciuperca aciuata la nivelul scalpului numita Malassezia. Aceasta ciuperca traieste in acele zone ale corpului care produc uleiuri naturale in cantitati ceva mai mari.

Matreata poate aparea si la nivelul sprancenelor sau mustatii, avertizeaza dermatologii. Cea mai periculoasa zona insa ramane cea a scalpului.

Aceasta ciuperca produce acid oleic, cel care inflameaza pielea si produce o reinnoire accelerata a celulelor. Iata cateva solutii naturiste antimatreata:

1. TRATAMENT CARE ELIMINA MATREATA CU FRUNZELE TOAMNEI

Pune la uscat frunze de gutui, nuc si radacina de urzica si zdrobeste-le. Taie-le ca si cum ai taia patrunjelul. Toarna apa clocotita peste ele si lasa-le la infuzat vreme de 10-15 minute.

CITESTE SI: Ingredientul care face minuni pentru sănătatea scalpului și a părului

CITESTE SI: Tratamentul ideal pentru scalpul iritat

Spala-te cu aceasta apa (cu tot cu frunzele faramitate) si clateste-ti apoi parul cu otet de mere. Daca urmezi tratamentul timp de doua saptamani nu vei mai avea pic de matreata.

2. GEL DE ALOE VERA

Gelul de aloe vera este recomandat pentru combaterea matretii. Aplica-l la nivelul scalpului inainte de a-l spala cu samponul tau obisnuit si apoi lasa-l timp de 15 minute. Clateste-ti parul cu apa calduta dupa aceea.

3. BICARBONATUL DE SODIU

Inlocuieste samponul obisnuit o perioada cu bicarbonat de sodiu combinat cu ceai de musetel. Ceaiul de musetel reduce inflamatiile de la nivelul scalpului, acele bubite sau coaje care se formeaza cand matreata ‘erupe’.

4. ULEI DE MASLINE + ZEAMA DE LAMAIE

Acest mix trebuie aplicat pe radacinile firelor de par. Maseaza usor si lasa la actionat timp de 30 de minute. Spala-ti apoi parul cu sampon sarac in sulfati.

Tratamentul ofera o gura de oxigen scalpului tau si creste valoarea PH-ului sau impiedicand astfel aparitia matretii.

5. SFECLA ROSIE

Sfecla este alimentul ideal pentru a scapa de matreata. Fierbe radacinile acestei legume timp de 30 de minute. Strecoara amestecul cu apa pe care o obtii si pune-o intr-o sticla. Aplica amestecul la nivelul scalpului dupa doua zile in care sticla a stat la racoare.

Sursa foto: Shutterstock

Subiecte pe aceeași tema: Ce se intampla daca nu folosesti sampon

A devenit obligatorie folosirea unui sampon pentru spalarea parului si multe persoane nu isi pot imagina viata fara el.

In fiecare zi auzim in reclame cum ne scapa de matreata, cum samponul da volum parului si cum varfurile despicate devin istorie.
Folosit impreuna cu un balsam si o masca, samponul ne scapa de o multime de probleme. Dar ce se intampla atunci daca nu folosesti sampon?

In primul rand, te poti trezi cu fire crescute in piele. Asa cum se intampla si pe linia bikinilor ori pe picioare, daca nu folosesti sampon, porii se blocheaza si ajungi sa ai fire crescute.

Ce se intampla daca nu folosesti sampon. Parul va incepe sa cada
Devii un magnet pentru praf. Substantele pe care le contine samponul ajuta la indepartarea prafului si sa il tina la distanta.

Parul va incepe sa miroasa. Nu vrei sa se strambe cineva care sta langa tine. In cazul in care esti o persoana ocupata si care circula mult zilnic, parul tau va strange o multime de mirosuri neplacute. Alege un sampon care sa miroasa frumos si scapa de aceste probleme.

Subtiaza parul – radacinile se vor ingrasa foarte tare, iar parul se va subtia din ce in ce mai mult. De asemenea, va incepe sa cada mai mult. In timp ce te speli cu sampon, iti masezi radacinile si previi acest lucru.

Parul nu va straluci. Va arata fara vlaga si uscat, nu va reflecta deloc lumina ca atunci cand folosesti sampon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top