Connect with us

Revistateo.ro

Proprietatile sfeclei - Imbunatateste vederea si curata colonul

Naturiste

Proprietatile sfeclei – Imbunatateste vederea si curata colonul

Proprietatile sfeclei pentru sanatate sunt nenumarate! Aceasta leguma ajuta la imbunatatirea vederii si curata colonul de toxine. Si asta nu e tot.

Proprietatile sfeclei, leguma-medicament

Sfecla rosie contine antioxidanti si minerale esentiale, elemente care previn o serie de boli si imbatranirea. Leguma este recomandata a fi consumata sub forma de suc sau cruda, ca supliment la mancarurile bogate in carbohidrati.

Sfecla contine fier, magneziu, mangan, potasiu si toate vitaminele din complexul vitaminic B. Poate fi introdusa si in salate si este excelenta in curele de slabire.

Doar 50 de mililitri de suc de sfecla cu morcovi pe zi ajuta la imbunatatirea vederii, spun specialistii. Consumata des, sfecla ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si previne hipertensiunea arteriala.

Persoanele care au multa treaba de facut intr-o zi trebuie sa consume sfecla ca sa aiba energie din plin. Continutul ridicat de magneziu ofera vitalitate si ajuta la regenerarea celulara. Consumul de sfecla impreuna cu alte legume precum ceapa sau morcovii combate bolile cronice. Sfecla contine betalaina, un antioxidant si antiinflamator puternic, care protejeaza organismul de radicalii liberi.

Sfecla elimina toxinele din organism

Expertii in nutritie spun ca sfecla trebuie consumata la o masa bogata in carbohidrati pentru ca alimentele sa fie digerate mai usor. Sfecla este buna si pentru copii, iar parintii trebuie sa stie ca pot preveni bolile degenerative ale ochilor prin introducerea legumei in dieta celor mici.

Mai mult, aceasta planta este de mare ajutor si la eliminarea toxinelor din ficat si colon. Putina lume stie, insa, sfecla face parte dintre putinele alimente care isi pastreaza substantele nutritive indiferent de varianta de gatire.

Sfecla stimuleaza sistemul imunitar si incurajeaza productia de noi globule rosii (procesul se numeste, in termeni medicali, eritropoieza). Sfecla rosie este excelenta si pentru mentinerea conditiei muschilor si nervilor.

CITESTE SI: Dieta cu sfecla rosie. Slabeste 5 kilograme in 10 zile

Toata lumea stie deja cat de benefica este sfecla rosie pentru sanatatea intregului organism, iar daca nu ai aflat deja, trebuie sa o incluzi chiar de astazi in alimentatia ta.

Mai multe studii stiintifice au ajuns la concluzia ca sfecla rosie este un aliment extraordinar, care lupta cu dementa, cu bolile de inima si cu hipertensiunea arteriala.

In plus, sfecla stimuleaza oxigenarea muschilor, iar daca mergi la sala, atunci trebuie sa o consumi inainte si dupa fiecare antrenament, iar dieta cu sfecla rosie de scapa de 5 kilograme in numai 10 zile.

Si in domeniul frumusetii este folosita cu succes si o poti includecu succes in mastile de fata naturale.

Pe langa antioxidanti, sfecla rosie este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Iar daca nu stiai, sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma.

Sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator si este un remediu perfect pentru starile de epuizare fizica. Pentru efectul sau energizant, sucul de sfecla rosie este recomandat sa fie consumat dimineata, la micul dejun.

Persoanele cu tulburari ale tiroidei pot consuma cu incredere sfecla rosie, caci are o cantitate importanta de iod.

Remediul care arde grasimea de pe abdomen peste noapte. Adauga-l in cafea

Atunci cand vine vorba despre proprietatile sale anticancerigene, sfecla rosie este una dintre cele mai laudate legume. Ea combate aparitia celulelor canceroase si stimuleaza productia de celule rosii. In acest caz, este stimulent excelent pentru sistemul imunitar si are capacitatea de a elimina toxinele din organism.

Daca toate beneficii nu te-au convins sa o consumi chiar de astazi, ei bine, sfecla rosie este un aliat pentru persoanele care vor sa slabeasca sanatos.

In numai 10 zile, poti slabi pana la cinci kilograme cu dieta cu sfecla rosie. Sfatul celor care au incercat deja aceasta dieta este sa nu uiti sa consumi minimum doi litri de apa pe zi.

Prepara un suc din sfecla rosie si consuma-l cu incredere inainte de mese.
Pentru a nu intampina probleme, nu se recomanda ca aceasta dieta sa fie tinuta mai mult de 10 zile.

Iata de ce ai nevoie:

  • 6 sfecle
  • 10 morcovi
  • 10 portocale.

Spala bine ingredientele, taie in felii si pune-le intr-un blender. Pune sucul obtinut intr-o sticla si tine-l la frigider.

Cu o ora inainte de micul dejul si intre mese consuma suc de sfecla, pe car eil poti combina cu suc de lamaie proaspat.

La micul dejun, bea o cana de ceai sau cafea simpla, o felie de paine de grau integral cu o lingura de branza si un mar.

La pranz, bea un pahar de suc de sfecla, salata de ardei rosii, spanac, consuma salata simpla si cateva bucati de fructe cu coaj, orez fiert cu carne de pui fara piele la cuptor sau peste la cuptor.

La gustare, consuma o portocala sau un mar.

La cina, alege un pahar mare de suc de sfecla, supa de legume, vinete coapte si un mar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top