Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce alimente trebuie să consumi între Crăciun și Revelion

Carnea de porc a fost vedeta Crăciunului. Preparatele precum sarmalele cu carne de porc, toba, caltaboșii sau cârnații au dat mari bătăi de cap organismului nostru.

Corpul nostru trebuie să se refacă după mesele copioase de Crăciun, iar refacerea se face tot prin alimentație. Întrebarea este: ce mâncăm până la Revelion pentru a fi fresh?

Nutriționiștii din țară și din străinătate au căzut de acord cu privire la alimentația corectă după sărbători. Avem nevoie de grăsimi saturate, carbohidrați simpli și zahăr rafinat.

Mâncarea bogată de Crăciun nu doar că ne-a adus kilograme în plus, ci și o senzație de greutate plus probleme firești care apar după mesele copioase precum indigestia.

Specialiștii susțin că trebuie sî consumă leguminoase, adică fasole boabe, mazăre și linte. Leguminoasele contribuie din plin la eliminarea toxinelor din organism, a acelor toxine care previn indigestia.

Au un indice glicemic scăzut, prin urmare nu îngrașă. Conțin și magneziu, mineral care ne dă un plus de energie după perioada agitată de Sărbători.

CITESTE SI: Substanța CANCERIGENĂ pe care toată lumea o pune în murături!

Nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm și fructe sărace în zahăr, legume la borcan (murături) și sflecă roșie.

Sfecla roșie este unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Conține betacianină, element care ajută ficatul la detoxifiere. Conține și vitamina C și vitamine din complexul vitaminic B precum și fosfor, fier, potasiu și magneziu.

Colesterolul „rău” din sânge poate fi redus cu doar 100 g de sfeclă roșie pe zi!

Dacă nu obișnuiești să consumi sfeclă roșie, atunci trebuie să știi că acest aliment aduce numeroase beneficii organismului. Află ce se întâmplă dacă mănânci 100 de grame de sfeclă roșie pe zi.

Ține sub control tensiunea arterială. Dacă vei consuma des sfeclă roșie, atunci arterele se vor lărgi, iar pulsul se va micșora. În urma studiilor, specialiștii au ajuns la concluzia că sfecla asigură sănătatea sistemului circulator.

Reduce colesterolul rău din sânge. În sfeclă se găsesc fibre solubile, flavonoizi și betacianină. Betacianina este un element care îi oferă sfeclei roșii culoarea și mirosul caracteristic. Diminuează nivelul colesterolului rău și nu îi permite să se depună pe artere.

Este un aliment recomandat femeilor însărcinate deoarece conține acid folic. Acesta protejează bebelușii de anumite probleme grave. Este un aliment care le ajută pe viitoarele mămici să aibă energie.

Sfecla combate osteoporoza. În sfeclă există siliciu, care ajută organismul să asimileze calciul. Cel din urmă asigură sănătatea oaselor și a dinților. De aceea se poate consuma chiar și suc de sfeclă roșie. Astfel, osteoporoza va fi prevenită și se asigură sănătatea oaselor.

Sfecla este un aliment recomandat și celor care suferă de diabet. Atunci când au poftă de ceva dulce, cei care au diabet pot consuma puțină sfeclă roșie. Aceasta nu are un indice glicemic mare. În plus, nu conține multe calorii.

6. Este eficientă în tratarea anemiei. Sfecla este o sursă importantă de fier, care te ajută să combați anemia.

Este un aliment recomandat în cazul oboselii. Conține nitrați care lărgesc arterele și astfel oxigenul se poate răspândi în tot corpul. În plus, fierul din sfeclă ajută corpul să devină mai rezistent.

Așadar, sfecla roșie este un aliment care aduce numeroase beneficii organismului. O poți include în alimentația ta zilnică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top