Connect with us

Revistateo.ro

Cuscus cu clementine si miere

Inedit

Cuscus cu clementine si miere

Mod de preparare
1. Incingeti cuportul la 200°C. Intinde nucile intr-o tava subtire si coace-le uscat in cuptor 5-8 minute, pana cand capata o nuanta de auriu pal. intre timp, pune cuscusul si scortisoara intr-un bol mare. Rade fin coaja de la 2 clementine, apoi stoarce-le zeama intr-o oala in care ai pus si coaja rasa. Adauga untul, mierea si 200ml de apa si adu totul la punctul de fierbere. Toarna acest sos peste cuscus, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa absoarba lichidul timp de 10 minute.

2. Cu ajutorul unui cutit zimtat, curata de coaja, apoi feliaza subtire clementinele ramase. Stropeste-le cu apa din flori de portocal, in cazul in care folosesti. Toaca grosier nucile.

3. Umfla cuscusul folosindu-te de o furculita, apoi adauga in el mare parte din nuci. Serveste-l in boluri, cu clementinele si zmeura deasupra. Mananca-l cu o lingura de iaurt, putina scortisoara suplimentara si un strop de miere in plus.

4. V.N. per portie: 333 kilocalorii, 11g proteine, 50g carbohidrati, 9g grasimi, 2g grasimi saturate, 8g fibre, 16g zahar, 0,1g sare

Sursa: Goodfood.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top