Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cum tratezi afecțiunile respiratorii și infecțiile cu oregano

Foarte multe persoane se confruntă cu probleme ale plămânilor, cu astm sau cu pneumonie. Aceste afecțiuni sunt uneori extrem de greu de tratat, necesitând un tratament pentru o perioadă îndelungată.

Un aliment din bucătăria ta te ajută să tratezi aceste probleme mult mai repede. Este vorba despre oregano, un condiment extrem de folosit în preparatele românești.

Folosit de secole, oregano are numeroase beneficii pentru sănătatea ta. Fiind un puternic antioxidant, oregano luptă cu succes împotriva celulelor canceroase. De asemenea, este antibacterian și are proprietăți antiinflamatorii.

Bogat în vitaminele C, E, A , K, dar și în calciu, fibre, niacină, acid folic, mangan, magneziu și fier, oregano este de mare ajutor în problemele respiratorii. Oregano are un nivel ridicat de antioxidanți, ceea ce este excelent pentru neutralizarea radicalilor liberi.

Pe lângă faptul că te ajută să îți detoxifiezi corpul, oregano ajută la tratarea mai multor afecțiuni. Oregano poate fi folosit în diverse moduri pentru a-ți ajuta organismul să se vindece.

Poți folosi frunze de oregano uscate sau proaspete, ulei de oregano sau poți să-l iei pe post de supliment alimentar. Ar fi bine să îl introduci în alimentația ta în cazul în care nu se află deja.

Oamenii folosesc adesea oregano pentru a prepara un ceai foarte bun pentru afecțiunile căilor respiratorii. Ceaiul poate fi preparat atât cu frunze de oregano uscate, cât și proaspete. Este nevoie de o cantitate de aproximativ 2 lingurițe (care este egală cu zece grame) de oregano trebuie. Aceste frunze se lasă într-o ceașcă de apă fierbinte timp de aproximativ cinci minute.

Cum se folosește oregano pentru tratarea micozelor

Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă consumul ceaiului de oregano de trei ori pe zi, iar plămânii tăi vor fi din ce în ce mai sănătoși.

Pentru tratarea infecțiilor microbiene, precum piciorul atletului sau alte infecții fungice, se poate folosi și uleiul de oregano. Acesta trebuie să fie diluat cu apă în proporție de 1:2 înainte de a-l aplica pe zonele afectate. Se folosește de două ori pe zi pe zona curățată în prealabil, până se observă o îmbunătățire a zonei afectată.

Citește și: Ceaiul de detoxifiere care te scapă de kilogramele în exces și de grăsimea de pe abdomen în 14 zile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top