Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de alergi la polen

Stiri

Cum scapi de alergia la polen

Cum scapi de alergia la polen. Pentru unii, primăvara este un adevărat chin, întrucât particulele de polen le pot afecta serios sănătatea. Alergiile se manifestă prin strănut, senzaţie de mâncărime a ochilor şi a nasului, tuse seacă, lăcrimarea ochilor şi încep să apară odată cu înflorirea platelor, atunci când polenul este purtat de curenţii de aer.

CITEŞTE ŞI: Ne afectează primăvara sănătatea?

Practic, toate aceste reacţii sunt generate de organism, care încearcă să lupte împotriva polenului ce întră în corp prin căile respiratorii, dând naştere rinitei alergice sezoniere.

Cum scapi de alergia la polen. Simptomele acestei afecţiuni sunt aproape identice cu cele ale unei răceli de vară, doar că ele tind să se extindă pe o perioadă destul de mare. Drept urmare, vă oferim o serie de sfaturi care vă pot ajuta să depăşiţi mai uşor perioada de polenizare a florilor.

Pentru început, este indicat să limitaţi, pe cât posibil, ieşirile în aer liber, în special dimineaţa şi la prânz, atunci când florile elimină o cantitate mai mare de polen.

Purtaţi mereu ochelari de soare, pentru a evita iritarea ochilor şi lăcrimarea acestora.

Cum scapi de alergia la polen. Încercaţi să nu desfăşuraţi prea multe activităţi în curte, iar dacă o faceţi, alegeţi să grădinăriţi spre seară.

Pentru vacanţe, alegeţi locurile unde cantitatea de polen este destul de mică, de exemplu la mare.

Atunci când ajungeţi acasă, schimbaţi-vă hainele, nu înainte de a intra la duş. Spălaţi-vă inclusiv părul, căci acesta adăposteşte o cantitate destul de mare de polen.

Atenţie! Acest articol este scris cu titlu informativ şi nu înlocuieşte vizita la un specialist.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top