Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cele trei alimente care provoacă în mod cert alergii la copii

Copii alergici la polen se pot alege cu alergii dacă vor consuma un fruct, în general chiar al plantei din care provine, ce tocmai a fost polenizat. Specialiștii susțin însă că pot interveni și alergiile de tip încrucișat, adică cei alergici la graminee să prezinte iritații dacă mănâncă banane sau mere.

„Structurile alergice reacţionează încrucişat cu cele de la fructele respective şi pot apărea recţii urâte la gură, la limbă şi la buze”, susține medicul specialist alergolog Corina Ureche pentru adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: 4 MITURI DESPRE CORPUL FEMININ CE TREBUIE DESFIINTATE ACUM

„La copii, cele mai frecvente alergii sunt cele alimentare: la alune, la arahide şi e vorba de contaminarea lor. Chiar şi atunci când scrie pe un produs «poate conţine urme de… alune, ciocolată, etc» poate provoca o reacţie alergică destul de urâtă. În Statele Unite este o adevărată criză în acest domeniu. Copiii mănâncă tot felul de fulgi, musli si produse care au diferite seminţe şi fac reacţii de tip urticarian sau chiar soc anafilactic”, mai spune specialistul în alergii.

Așadar, potrivit specialistului, există trei alimente care vor provoca sigur alergii la copii, atunci când părinții nu știu din ce cauză strănută sau prezintă bubițe pe corp: alunele, arahidele și fulgii de cereale. Culmea este că aceste alimente sunt considerate sănătoase și consistente în fibre, necesare bunei dezvoltări a organismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top