Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de alergia la polen cu aceste alimente

Stiri

Cum scapi de alergia la polen cu aceste alimente

Alergiile de primavara provoaca reactii care se pot agrava in timp daca nu sunt tratate corespunzator. Afla cum scapi de alergia la polen consumand anumite produse naturale.

Cel mai cunoscut tip de alergie care se manifesta primavara este alergia la polen. Alergia este descrisa de medici ca un exces de zel al sistemului imunitar si poate duce la reactii grave precum rani sangerande, febra si dureri de cap puternice. Stranutatul excesiv poate sa raneasca serios narile, iar pomii care infloresc primavara ne pot lasa fara respiratie daca suntem foarte sensibili la parfumul lor.

Cele mai importante si frecvente simptome ca esti alergic la polen:
– rinoconjunctivita;
– stranutat repetat;
– ochi inlacrimati si iritati;
– mancarimi;
– crize de astm.

Ce trebuie sa mananci primavara:
1. Broccoli. Aceasta leguma este excelenta in anihilarea reactiilor alergice. Contine vitamina C, un aliat puternic pentru intarirea sistemului imunitar. Mananca broccoli fiert in salata ta preferata si iti vei desfunda sinusurile.

2. Varza. Conform unui studiu publicat in jurnalul „Food and Function”, varza este buna pentru persoanele care sufera de astm deoarece inhiba crizele care se pot intensifica din cauza polenului.

5 semne ca ai mai mult decat o alergie

Ai alergie la soare? Uite cum te poţi trata

3. Captalan.
Cum scapi de alergia la polen cu aceste alimente
Frunzele si radacinile florilor de Captalan contin mai multe substante care blocheaza stranuturile in cascada si mancarimile nazale. Atentie, planta nu este recomandata copiilor! Daca alergia la polen este puternica, fa-ti un ceai din radacinile si frunzele acestor plante si bea-l inainte sa iesi in oras.

4. Vin rosu. Vinul rosu este o bautura antialergena excelenta. Polifenolii din strugurii negri si rosii tin departe toxinele si inhiba orice reactie de tip alergic.

5. Ciocolata. Da! In sfarsit un motiv numai bun sa o consumi! Ia cu tine o tableta de ciocolata cand vrei sa te plimbi in parc si stii ca florile ce tocmai ies la lumina iti provoaca probleme de sanatate. Cercetatorii de la Institutul German de Nutritie sustin ca ciocolata, mai ales cea neagra, reduce cu pana la 40% riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, deci este excelenta pentru astmatici.

6. Ceapa si usturoi. Ceapa si usturoiul contin o serie de antioxidanti si actioneaza precum antihistaminicele daca sunt consumate cu regularitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top