Connect with us

Revistateo.ro

Tratamente naturiste pentru combaterea depresiei

Naturiste

Tratamente naturiste pentru combaterea depresiei

Depresia este probabil cea mai neplacuta stare pe care o poate avea o persoana la un moment dat in viata. Se caracterizeaza prin indispozitie generala, pierderea interesului fata de anumite activitati, viziune pesimista asupra viitorului, insomnie, manifestari anxioase, tulburari alimentare, tendinta de autoizolare, ganduri de sinucidere si aparitia senzatiei de oboseala. Uneori depresia poate avea si manifestari fizice precum ameteli, greata sau dureri de cap. Totusi, haideti sa aflam cum se poate combate depresia.

1.Ciocolata neagra
Ciocolata neagra este bogata in magneziu. Acest mineral este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Deficitul de magneziu se asociaza deseori cu obosela cronica si cu durerile musculare.

2.Suc de portocale
Portocalele contin cantitati importante de acid folic si vitamina B6. Aceste ingrediente ajuta la refacerea sistemului nervos, stimuleaza functia neuronala si actioneaza asupra activitatii cerebrale.

3.Sportul
Conform unor studii britanice, mai mult de 80% dintre persoanele depresive provin din mediul urban si sunt sedentare. Efortul fizic sustinut activeaza musculatura, respiratia, metabolismul si anumite mecanisme naturale de protectie psihica. Dupa aproximativ 30 de minute de activitate fizica scoarta cerebrala elibereaza anumite impulsuri care genereaza stari de relaxare. De mentionat este si faptul ca sportul nu doar trateaza depresia, dar o si previne.

CITESTE SI: Ce tip de BRÂNZĂ învinge DEPRESIA

CITESTE SI: Cum recunoşti depresia

4.Sunatoarea
Ceaiul de sunatoare imbunatateste starile emotionale a persoanelor depresive. Principiile active din aceasta planta elimina astenia si tulburarile de somn. Cea mai eficienta metoda de administrare a sunatoarei este pe cale interna.

5.Polen
O cura de 2 luni cu polen amelioreaza starile emotionale si psihice. Frecventa starilor de tristete si pesimism scad iar tonusul psihic si fizic creste.

6.Valeriana
Valeriana este o planta cu un puternic efect antidepresiv si imbunatateste somnul. Se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita de pulbere. O cura poate sa dureze pana la 60 de zile, cu pauze de 7 zile. Pulberea de valeriana se depoziteaza in borcane de sticla inchise ermetic in locuri racoroase si intunecate.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top