Connect with us

Revistateo.ro

Cum să te asiguri că părul tău nu suferă din cauza umidității

Par & Coafuri

Cum să te asiguri că părul tău nu suferă din cauza umidității

În primul rând este extrem de important să cunoști modul în care umiditatea acționează și cum îți poate afecta părul. Umiditatea are un efect negativ asupra oricărui tip de păr. Într-un mediu prea umed părul devine voluminos, se încrețește și se poate electriza ușor. Orice coafură își pierde aspectul în acest caz. Totodată, umiditatea poate agrava starea părului deteriorat. Specialiștii spun că efectul umidității este asemănător cu efectul unui tratament chimic care dăunează podoabei capilare. Dacă este multă umiditate în aer atunci când te perii sau te aranjezi, firele sunt mai predispuse la rupere.

CITEȘTE ȘI: ADEVĂRUL DESPRE CREȘTEREA PĂRULUI

Pe de cealaltă parte umiditatea poate avea și beneficii. Ea poate îmbunătăți textura firului de păr. Spre exemplu, dacă alegi să porți o împletitură lejeră, umiditatea poate îmbunătăți mult aspectul acesteia. Pentru a te asigura că părul tău nu are de suferit din cauza umidității primul pas este să optezi pentru o tunsoare în scări. Astfel podoaba capilară se bucură de o mișcare constantă și astfel se elimină greutatea adunată la vârfuri. Alege un șampon fără suflat și fără săruri care învăluiește firul de păr și îl protejează.

Utilizează un produs care previne fluctuația de umezeală din păr. Totodată este improtant să oferi părului o îngrijire corespunzătoare în funcție de tipul său. Astfel vei reuși să previi problemele pe care le cauzează umezeala, deoarece un păr hrănit  și puternic are un scut împotriva oricărui factor extern care îl afectează.

Folosește un ser care conține silicon. Acest ingredient învăluie firul într-un strat gros care ăl protejează împotriva umezelii. Totodată, încearcă să te speli pe cap cât mai rar, pentru a nu slăbi scalpul și firele de păr  și pentru ca umezeala să nu aibă un efect agresiv asupra coafurilor tale.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top