Connect with us

Revistateo.ro

Cum să alegi crema hidratantă potrivită pentru tine

Cosmetica

Cum să alegi crema hidratantă potrivită pentru tine

Produsele de curățare și de hidratare sunt cele mai importante din toată rutina de îngrijire a feței, în special pentru pielea uscată. Crema hidratantă ajută la reținerea umezelii în piele și oferă un aspect sănătos și strălucitor, fără prea mult efort. Fără o astfel de cremă tenul este uscat, aspru și poate dezvolta o sensibilitate crescută și iritații. Hidratarea se face atât din interior, cât și din exterior. Este foarte important să bei cel puțin 2-3 litri de apă pe zi, pentru a-ți menține pielea, părul și unghiile sănătoase și frumoase.

CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE ACNEE ȘI RIDURI CU ACEST SĂPUN

Ingredientele cheie care ajută la păstrarea umezelii în piele și hidratează intens sunt petrolatum, uleiul mineral și dimeticon. Pe lângă acestea, glicerina, propylene glycol, proteinele și vitaminele atrag apa către stratul superior al pielii. Multe creme conțin și AHA (alpha hydroxy acid), care exfoliază în profumzime și curăță fiecare strat al pielii.

Este posibil ca în căutarea cremei pentru față să dai peste multe produse care nu îți priesc. De aceea este important să achiziționei la început doze mici și să soliciți de la magazinele de specialitate diverse mostre. Este important să alegi o cremă produsă de o companie cunoscută, cu renume. Evită mărcile fantomă și produsele care conțin mulți conservanți și parabeni. Este important să te uiți pe ambalaj și să descoperi care sunt ingredientele active. Glicerina este cel mai recomandat ingredient, deoarece te predispune mai puțin la apariția alergiilor.

Caută creme hidratante care conțin și factor de protecție solară. Acesta te protejează de acțiunea radicalilor liberi și înrâzie apariția semnelor îmbătrânirii. Aelege întotdeauna o cremă potrivită tipului tău de ten. Dacă ai tenul gras, caută o formulă bazată pe apă, iar dacă ai tenul uscat caută o formulă bazată pe ulei. Alege creme hipoalergenice dacă ai pielea sensibilă. Ia în considerare și utilizarea unei creme de noapte. Aceasta ar trebui să conțină retinol sau vitamina C.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top