Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum prepari în doar 3 minute cel mai eficient remediu de detoxifiere cu MENTĂ

În doar trei minute îți poți crea propria rețetă de detoxifiere cu mentă. Menta are rolul de a calma nervii, previne atacurile de inimă și balonarea. Ai nevoie doar de câteva frunze de mentă uscate pe care să le ții în apă rece, timp de 2 minute.

Rețeta este simplă: Ia două linguri de frunze de mentă uscate și adaugă-le în 25 ml apă rece. Toarnă peste aceasta apă fierbinte (500 ml) și adaugă în licoarea creată două lingurițe de miere. Acest tratament trebuie consumat pe loc. Micul ceai făcut pe repede înainte vine cu o serie de beneficii pentru organismul tău: ajută la decongestionarea căilor respiratorii, combate colicile biliare și abdominale, durerile iritabile de colon și previne balonarea.

CITEȘTE ȘI: CEA MAI EFICIENTĂ DIETĂ DE DETOXIFIERE DE VARĂ
O altă rețetă de detoxifiere, tot cu mentă, realizată din două lingurițe de frunze uscate de mentă la 200 ml apă clocotită plus două lingurițe de piper, ajută la eliminarea toxinelor prin gaze, vindecă grețurile la gravide, calmează de la cele mai banale la cele mai complicate dureri de stomac și ajută la tratarea insomniei.

Ceaiul rece de mentă se poate bea și pe timpul nopții, dacă aveți probleme cu somnul. De asemenea, și tinctura de mentă face ravagii în privința detoxifierii: 20 de picături diluate în puțină apă țin la distanță nevoia de a consuma produse nesănătoase (cu mulți coloranți și aromatori greu de digerat). Un alt remediu din mentă, recunoscut pentru proprietățile sale de curățare a intestinelor, este lichiorul de mentă (50 grame de frunze uscate la 700 ml alcool, lăsate la macerat timp de 14 zile). Lichiorul de mentă combate răul de înălțime, răul de mare, greața și diareea. Nu trebuie consumat mai mult de 50 ml într-o zi, o dată la 5 zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top