Connect with us

Revistateo.ro

Vrei să prepari acasă soluţii de curăţare care nu conţin substanţe toxice?

Stiri

Cum prepari acasă soluţii de curăţare pentru toate suprafeţele

Vrei să prepari acasă soluţii de curăţare care nu conţin substanţe toxice? Iată câteva sfaturi!

Produsele de curăţat de pe piaţă sunt scumpe şi conţin o mulţime de ingrediente toxice, care în timp îţi pot afecta starea de sănătate. De aceea este timpul să apelezi la câteva reţete simple şi foarte eficiente, care te pot ajuta să cureţi suprafeţele din casă, fără prea mari eforturi. În acest mod economiseşti şi îţi îngrijeşti sănătatea!

CITEŞTE ŞI: IATĂ CE POŢI FACE CU UN BURETE DE BUCĂTĂRIE

Soluţie de curăţat covoarele. Soluţia ideală pentru covoare este pţetul. Îndepărtează cu eficienţă petele, murdăria, părul de animale şi chiar bacteriile. Prepară o soluţie din 3 părţi de oţet şi 3 părţi de apă şi toarn-o într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează pe toată suprafaţa covorului, las-o să acţioneze 10 minute şi apoi freacă cu o perie curată. Covorul va rămâne curat şi împrospătat.

Soluţie de curăţat parchetul. Pentru parchet trebuie să amesteci o parte de oţet de mere cu 3 părţi de apă. Adaugă 5 picături de ulei esenţial de lămâie şi spală podelele cu această soluţie. Murdăria va fi îndepărtată rapid şi aerul va fi împrospătat.

Soluţie pentru geamuri. Geamurile pot fi şterse cu o soluţie formată din o parte alcool sanitar si 3 părţi de apă. Este indicat să le ştergi cu ziare sau cu o cârpă moale care absoarbe bine. Şterge-le când se lasă soarele, pentru a evita urmele care rămân pe sticlă.

Soluţie de curăţat mobilierul din lemn. Pentru mobilă poţi folosi o soluţie din o cană de apă caldă şi 4+5 picături de ulei esenţial de eucalipt. Nu numai că vei îndepărta toţi microbii şi murdăria dificilă, dar vei împrospăta aerul şi în camera ta va fi un miros plăcut şi un aer curat şi dezinfectat.

Dacă vrei o soluţie de curăţat universală, amestecă o parte de apă cu o parte de oţet şi vei obţine cel mai simplu şi mai eficient produs de curăţare pentru orice suprafaţă.

Sursa foto: amazon.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top