Connect with us

Revistateo.ro

Așa se curăță corect mobila tapițată și covoarele

Life

Așa se curăță corect mobila tapițată și covoarele

Știai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța mobila și covoarele? Mai jos vei găsi câteva trucuri simple si eficiente. Iată cum se curăță corect mobila tapițată și covoarele.

Așa se curăță corect mobila tapițată și covoarele

Uzura și murdăria pot schimba aspectul mobilei tapițate, indiferent de culoarea acesteia. Tot ce trebuie să faci pentru a le reda frumusețea din trecut este să amesteci bicarbonat de sodiu cu puțină apă și să pui amestecul într-o sticlă cu pulverizator.

Există câteva metode pe care le poți folosi și tu. Pune într-un recipient 5 linguri de bicarbonat de sodiu la o jumătate de litru de apă. Apa trebuie să fie fierbinte. Se amestecă bine cele două ingrediente, până se dizolvă bicarbonatul. Amestecul se va pune într-un recipient cu pulverizator. Soluția obținută se va pulveriza pe suprafețele cu probleme, ori pe întreaga suprafață a mobilei uzate sau cu urme de murdărie.

Există și o altă metodă. Poți pune apă caldă pe suprafața pe care vrei să o cureți. După aceea poți pune bicarbonat de sodiu în locul acela. Și această metodă poate fi eficientă și te poate ajuta să scapi de petele de pe mobilier.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă pui o linguriță de praf de copt în mașina de spălat. Rezultatele sunt incredibile

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci ca să împiedici depunerea prafului pe mobilă

După ce pulverizezi soluția pe piesa de mobilier, aceasta trebuie frecată cu o perie. Peria trebuie să fie moale. Așteaptă cel puțin 2 – 3 ore până când se usucă. Nu trebuie să aplici prea multă soluție, nu trebuie să uzi foarte mult piesa de mobilier. După ce se usucă zona respectivă, trebuie să fie bine aspirată.

La fel poți proceda și pentru a scăpa de petele de pe covor. Este simplu, eficient și nu constă mult. Ai putea încerca și tu acasă aceste metode. Rezultatele nu ar trebui să întârzie să apară. Ai văzut mai sus cum trbeuie să procedezi și care sunt ingredientele pentru a face acea soluție.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top