Connect with us

Revistateo.ro

Cum să cureți covoarele cu o soluție făcută acasă

Life

Cum să cureți covoarele cu o soluție făcută acasă

Este important să cureți covorul regulat. Astfel, praful depus nu numai că nu îți va afecta sănătatea, dar nici nu va fi inestetic. Cu toate acestea, poate fi mai dificil uneori. Din fericire, ai putea pregăti acasă o soluție care te va ajuta să cureți covorul. Ai nevoie de câteva ingrediente ieftine.

Cum să cureți covoarele cu o soluție făcută acasă

Poți folosi produse pe care le ai deja acasă, în bucătărie. Și, astfel, vei pregăti o soluție ce te va ajuta să cureți covoarele și să le faci să arate de parcă ar fi noi. Soluția nu conține chimicale. Se pregătește ușor și nu te costă aproape nimic.

1. Soluție din sare și bicarbonat de sodiu. Amestecați cele două ingrediente. După aceea șetrgeți pata folosind amestecul respectiv. După 20 de minute, puteți da cu aspiratorul. Astfel vei scăpa și de petele de grăsimme de pe covor.

2. Soluție cu oțet și apă. Amestecați 1 litru de apă și 20 de ml de oțet. Apoi puteți șterge covorul cu această soluție. Folosiți o cârpă. Așteptați aproximativ 30 de minute, după care ștergeți covorul cu o cârpă uscată. Apoi puteți da cu aspiratorul.

CITEȘTE ȘI: O metoda extraordinara ca sa cureti tigaile

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să folosești hârtie de copt când cureți chiuveta

3. Puteți folosi și o infuzie de ceai. Este posibil ca din cauza produselor din comerț, covorul să se decoloreze.
Însă, dacă vei folosi o infuzie de ceai, vei vedea ca nu se va întâmpla lucrul acesta. După ce pregătiți infuzia, stoarceți lichidul. Ierburile vor fi puse pe partea murdară a covorului. Așteptați până se usucă, după care puteți da cu aspiratorul pe covor.

Nu folosiți perii dure pentru a curăța covorul. Riscați ssă îl stricați. De asemenea, nici nu se vor curăța petele atât de bine pe cât v-ați dori.

Acum puteți curăța covoarele fără a folosi produse din comerț, pline de substanțe chimice. Puteți folosi produse care se găsesc în bucătăria oricui. Vei vedea diferența!

Sursă foto: pexels.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top