Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum îți poate afecta mersul la piscină DINȚII

Nimic nu se compară cu savurarea unei limonade la piscină, însă știi la ce riscuri îți expui dantura? Vezi cum te afectează bălăceala de vară din punct de vedere stomatologic!

Singurul lucru pe care ți-l cere corpul pe timp de vară este să fie hidratat. Cu alte cuvinte, are în permanență nevoie de apă. Însă dacă alegi să mergi des la piscină pot apărea probleme serioase chiar în interiorul cavității bucale.

CITEȘTE ȘI: 10 TRUCURI PENTRU DINȚI SĂNĂTOȘI

Apa din piscină conține clor, iar clorul poate duce la apariția cariilor, avertizează stomatologii. PH-ul piscinelor se menține datorită clorului, care în ocazii neadecvate poate produce iritații la nivelul ochilor, pielii sau dinților. Dacă înghiți din greșeală apă cu clor din piscină în timp ce înoți sau faci scufundări, află că această substanță îți pătează dinții, distrug smalțul treptat și oferă toate condițiile pentru instalarea cariilor.

De fiecare dată când mergi și vii de la piscină, spală-te pe dinți pentru a-ți proteja smalțul de clor, este sfatul medicilor stomatologi. Îngrijirea igienei bucale este esențială dacă dorim ca momentele de bucurie petrecute cu prietenii sau persoana iubită la piscină să nu se transforme în vizite interminabile la dentist.

Înotătorii profesioniști cunosc foarte bine la ce pericol se expun atunci când fac antrenamente în bazinele cu apă cu clor, mulți dintre ei observând cu trecerea timpului slăbirea smalțului și o sensibilitate dentară mai mare decât în mod normal. Pentru înotătorii ocazionali nu reprezintă o problemă chiar atât de mare contactul dintre dinți și clorul din apă la piscină.

Sursa foto: que.es

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top