Connect with us

Revistateo.ro

Cum iti ingrijesti tenul dupa antrenament

Frumusete

Cum iti ingrijesti tenul dupa antrenament

Modul in care iti ingrijesti tenul dupa antrenament are o importanta cruciala pentru felul in care arati. Iata ce trebuie sa faci!

Cateva minute petrecute in vestiar dupa ce ti-ai terminat antrenamentul iti pot salva tenul. Este foarte important ca acesta sa fie ingrijit in mod corespunzator, mai ales dupa ce a luat contact cu praf, bacterii si transpiratie. Daca vrei sa eviti aparitia cosurilor, a petelor si a pielii uscate trebuie sa urmezi toti pasii de mai jos!

1. Foloseste un prosop curat si evita contactul mainilor cu pielea fetei. Chiar daca ai tendinta de a te sterge cu mainile, prosopul are rolul de a te proteja de bacteriile pe care le poti raspandi pe fata ta. Asigura-te ca nu te stergi cu acelasi prosop pe care l-ai folosit pe aparate si nu iti freca tenul! Tamponeaza-l foarte delicat.

CITESTE SI: CE SA NU FACI DACA AI PIELEA ULEIOASA

CITESTE SI: MASCA EXFOLIANTA PENTRU TEN SENSIBIL

2. Nu fi agresiva cu pielea. Clateste-te cu grija si nu folosi produse exfoliante in exces. Chiar daca ti se pare ca tenul tau este acum foarte murdar, o cantitate dubla de exfoliant nu va face decat sa indeparteze uleiurile esentiale protectoare ale pielii.

3. Foloseste crema hidratanta. Aceasta trebuie aplicata imediat dupa ce ai spalat tenul si are un rol esential. Este preferat sa alegi o formula bazata pe apa pentru a nu incarca pielea. In acest fel ii redai elasticitatea si o hranesti, evitand uscaciunea si deshidratarea care apar dupa orice antrenament intens.

4. Bea multa apa. Apa restabileste nivelul optim de hidratare si asta se va vedea si pe fata ta! Aigura-te ca te hidratezi corespunzator in timpul antrenamentelor, dar si dupa.

5. Evita sa aplici machiajul imediat dupa ce ai iesit din sala. Tenul tau are nevoie sa respire, asa ca ofera-i macar jumatate de ora sau apeleaza la un machiaj discret, usor.

Sursa foto: time.com

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top