Connect with us

Revistateo.ro

Cum iti influenteaza alimentele starea de spirit

Stiri

Cum iti influenteaza alimentele starea de spirit

Tu stii cum iti influenteaza alimentele starea de spirit? Iata ce trebuie sa consumi pentru a fi fericit si ce trebuie sa eviti pentru a nu cadea in depresie.

Alimente asociate cu tristetea

1. Anumite produse de pe piata provoaca depresie, reduc energia pozitiva si te molesesc. Din aceasta categorie fac parte cerealele rafinate consumate fara moderatie. Pastele, orezul alb ori produsele de patiserie pot duce la aparitia inflamatiilor in organism si, prin urmare, accentueaza depresia.

2. Sucurile acidulate sau bauturile carbogazoase te duc pe linia de plutire, dar nu mai mult de 30 de minute. Zaharul se joaca cu creierul tau in felul urmator: luat din dulciuri sau sucuri colorate, acesta iti va crea falsa senzatie de energie si rezistenta in fata unei munci coplesitoare. Cu cat consumi mai mult zahar, cu atat regiunile creierului tau asociate cu activitatea si concentrarea vor cere si mai mult dulce.

5 mituri despre alimentatie care sunt exact pe DOS

3 stari sufletesti care duc la boli de inima

3. Produsele de tip fast food sunt asociate si ele cu depresia. Conform unui raport medical american recent, 51% dintre oameni care consuma chipsuri, hamburgeri, pizza sau hot-dog risca sa se deprime mai usor.

Alimentele care te inveselesc

1. Pentru a avea energie cand te simti molesit, alege alimente care contin magneziu. Dintre fructe, bananele au acest mineral in cea mai mare proportie. Magneziu se gaseste si in migdale, acaju, spanac, fasole, cartofi copti sau orez brun cu bob lung.

2. Afinele sunt excelente atunci cand ai emotii in fata unui examen sau cand stresul de la locul de munca iti pune capac. Afinele reduc stresul datorita continutului bogat de vitamine si minerale care stimuleaza endorfina.

3. Legumele care au culoarea verde inchis sunt ideale pentru a preveni oboseala.

4. Capsunile si fructele rosii activeaza mecanismul natural de curatare a creierului si recicleaza gandurile negative in ganduri optimiste.

5. Consuma cu incredere seminte de floarea soarelui. Dincolo de faptul ca semintele creeaza dependenta si te fac sa uiti de probleme, acestea au acid folic, potasiu, magneziu si vitamine importante care te fac sa privesti viata cu ochi mai buni.

6. Cu toate ca este contestata de multi nutritionisti, ciocolata este excelenta in orice moment al zilei, insa fara sa fie consumata in mod industrial. O tableta de ciocolata cu lapte va creste puterea de concentrare si buna dispozitie.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top