Connect with us

Revistateo.ro

Cu ce poți înlocui oul în mâncare

Dieta si Sport

Cu ce poți înlocui oul în mâncare

Nu toată lumea agreează oul când vine vorba de dietă: există persoane care au alergii serioase la ouă sau îl refuză pentru că efectiv este un aliment care nu le provoacă plăcere la ora consumului. Aceste persoane nu ar trebui să își facă griji: există alimente de natură vegetale care au aceleași proprietăți ca și oul, și sunt bune de consumat, mai ales în diete.

SEMINȚELE DE IN
Pentru a înlocui un ou, este recomandat să consumați o lingură de semințe de in în trei linguri de apă, și se lasă două ore pentru a se gelifia. Acest compus special seamănă la gust cu nucile și se pot folosi în diferite preparate culinare, de la aluatul pentru pâine până la clătite sau brioșe.

VEZI ȘI: O REȚETĂ DELICIOASĂ CU MULTE PROTEINE

TOFU FRĂMÂNTAT, NESĂRAT
Tofu este un alimen excelent: nu miroase și nu are un gust propriu zis, mulându-se după alimentele din farfurie cu care l-ai combinat. Este un aliment cremos și consistent și poate fi consumat în loc de ou în dieta de slăbit.

BANANELE

Pare greu de crezut dar bananele pot fi folosite în preparate culinare pe care nu ți le-ai imaginat: aluatul pentru pâine, sosuri dulci, înghețată, clătite sau lapte de nuci. O jumătate de banană sau o banană întreagă înlocuiesc un ou.

PRAFUL DE COPT ȘI OȚETUL DE MERE CU MIERE
Acest preparat este folosit pentru a înlocui oul în aluatul pentru blaturile pufoase de prăjituri. Câte o linguriță din fiecare (praf de copt, oțet de mere și miere) înlocuiesc albușul de ou necesar prăjiturii tale. Chiar dacă ții dietă, duminica îți permiți o mică prăjiturică cu înlocuitorul oului 😛

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top