Connect with us

Revistateo.ro

leguma

Stiri

Consumi această banală legumă? Uite care sunt beneficiile ei

O banală legumă pe care cu toții o consumăm aproape zilnic poate adce beneficii sănătății tale, precum diminuarea riscului de a face cancer, stop cardiac și multe altele.

CITEȘTE ȘI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: AFLĂ TOTUL DESPRE FRUCTUL CARE ȚINE CANECRUL LA DISTANȚĂ

Banala legumă pe care o consumăm cu toții este ardeiul. Un ardei gras are doar 25 de calorii, 1,9 grame de fibre şi 80% apă. O cantitate de 100 de grame de ardei pe care o poți consuma zilnic conţine 125 de mg de vitamina C, adică doza zilnică recomandată, plus 0,80 mg de vitamina B6.

Iată de ce boli te protejează această legumă:

1. Luptă împotriva cancerului.  Atât ardeii graşi, cât şi ardeii iuţi conţin licopen, un carotenoid care scade riscul apariţiei cancerului de prostată, de colon, de plămâni sau de col uterin. Fumătorii sau persoanele care sunt expuse în mod frecvent fumului de ţigară este bine să consume cât mai des ardei gras, deoarece această legumă conţine vitamina A.

2. Reduce riscul de stop cardiac. Este important de știut faptul că ardeiul gras conţine cantităţi importante de vitamina B6 şi acid folic, ambele recomandate pentru prevenirea aterosclerozei, a bolilor de inimă şi a diabetului. Cele două componente reduc nivelului ridicat de homocisteină care provoacă deteriorarea vaselor de sânge, fapt ce duce la apariţia riscului de stop cardiac sau accident vascular cerebral. Şi ardeiul iute reglează circulaţia sângelui şi favorizează dilatarea vaselor de sânge. În plus, acesta stimulează activitatea inimii şi previne riscul apariţiei atacului cerebral.

3. Previne riscul de apariție a diabetului. Studiile au arăt că ardeii iuţi consumaţi în timpul mesei sunt un remediu excelent de prevenire a diabetului. O cantitate de 4-5 grame de ardei iute consumat în timpul mesei reduce secreţia excesivă de insulină de la sfârşitul acesteia, una dintre fazele incipiente de apariţie a diabetului de tip II.

Sursa foto: jocsecund.info

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top