Connect with us

Revistateo.ro

CONFIRMAT. Zaharul e mai periculos pentru inima decat sarea

Stiri

CONFIRMAT. Zaharul e mai periculos pentru inima decat sarea

Consumul mare de zahar duce mai repede la aparitia bolilor de inima decat consumul de sare, se arata in cel mai recent studiu medical, realizat de cercetatorii americani.

Cercetatorii din Kansas si New York au realizat un studiu medical pe 8.670 de adulti francezi, din care rezulta ca nu exista vreo legatura considerabila intre consumul de sare si bolile cardiovasculare. Cercetatorul James DiNicolantonio, responsabil de cercetarea medicala, contrazice prin studiul sau oamenii de stiinta si medicii care recomandau pana azi reducerea consumului de sare pentru ca aceasta creste riscul atacurilor cerebrale cu 25%. In realitate, pericolul real pentru inima este zaharul in exces.

CITESTE SISECRETELE DIABETULUI ZAHARAT

„Zaharul, nu sarea, ar putea fi adevaratul factor cauzator de hipertensiune. Acest lucru este sustinut de analizarea datelor obtinuteiîn urma mai multor studii la scara larga care sugereaza ca zaharul are o legatura mult mai pregnanta cu hipertensiunea decat sodiul (sarea de bucatarie este clorura de sodiu, n.r.). Incurajarea populatiei sa reduca aportul de zahar, nu de sare, ar putea fi o strategie nutritionala mai buna pentru controlarea tensiunii arteriale”, sustine cercetatorul american in „ American Journal of Cardiology”.

CITESTE SIUITA DE ZAHAR! CARE ESTE CEL MAI SANATOS INDULCITOR

Potrivit statisticilor din Marea Britanie, un adult consuma in jur de 15 lingurite de zahar pe zi, si asta din cauza alimentelor pe care le consuma si ascund zaharul sub diferite forme: bomboane, sucuri carbogazoase, mancaruri semipreparate, musli, milkshakeuri etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top