Connect with us

Revistateo.ro

Cina de detoxifiere. Ce trebuie sa mananci seara ca sa iti cureti corpul de chimicale

Cura de Slabire

Cina de detoxifiere. Ce trebuie sa mananci seara ca sa iti cureti corpul de chimicale

Majoritatea persoanelor care vor sa scape de toxine cred ca o cura de detoxifiere trebuie sa fie urmata respectand un program strict. Daca iti spunem ca tot ce trebuie sa faci pentru a-ti insanatosi organismul este sa consumi un anumit aliment in fiecare seara, in loc de o cina copioasa?

Varza murata este un pansament gastric si previne o serie de boli, pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti. Zeama de varza murata te scapa de mahmureala, previne constipatia si usureaza tranzitul intestinal.

De asemenea, s-a descoperit ca daca mananci regulat varza murata sau gogosari conservati in borcan iti protejezi si inima de necazuri. Varza murata este recomandata in special persoanelor care au tensiunea scazuta si au nevoie de o normalizare a circulatiei sangelui.

Daca mananci trei zile la rand varza murata la fiecare masa de seara vei constata ca apetitul tau pentru mancarea sanatoasa va creste, iar pofta de dulce va scadea. Poti combina varza cu sfecla rosie maruntita si morcovi.

De asemenea, daca vrei sa iti faci o salata de detoxifiere pune pe langa aceste legume cateva bucati de mere verzi, acrisoare. Aceste alimente la un loc formeaza o adevarata bomba de sanatate si te ajuta sa slabesti fara sa depui efort.

Mananca varza murata in fiecare seara, cu cel putin 3 ore inainte de culcare. In timpul noptii, sistemul tau digestiv va functiona la parametri normali, iar tesuturile atacate de radicalii liberi se vor regenera, la fel si celulele oxidate.

Varza murata contribuie la o buna oxigenare a organelor vitale si este excelenta pentru persoanele care vor sa se sature rapid. Dupa o portie zdravana de muraturi nu vei mai avea pofta de mamcare, ceea ce este ideal.

Pont: Daca vrei ca salata cu varza sa aiba un gust si mai aromat, adauga patrunjel maruntit si cateva boabe de piper negru. Arderile calorice vor creste cu pana la 50%.

CITESTE SI: Cum se pregateste cea mai buna varza murata, in cativa pasi simpli

Varza murata este unul dintre alimentele nelipsite de peste an in bucataria romaneasca, iar gospodinele o prepara in fiecare an, mai ales pentru a face sarmale.

In traditia populara, varza se pune la murat intre Sfantul Dumitru si Sfantul Andrei, iar modul de a o pregati este diferit, de la zona la zona.

In cazul in care vrei sa ai de Craciun sarmale pregatite cu varza murata de tine, atunci ar fi bine sa o pregatesti la Sfantul Dumitru, iar daca vrei sa tina si pana la Postul Pastelui, atunci o poti pune de Sfantul Andrei.

Pentru a avea cea mai buna varza murata, trebuie sa ai grija ce alegi de la piata. In primul rand, aceasta trebuie sa fie coapta bine si indesata, sa aiba foile albe si subtiri, pentru a face usor sarmalele.

Saramura este la fel de importanta pentru a face cea mai buna varza murata. Ei bine, masurarea cantitatilor se face pe cantar, caci daca nu le respecti, atunci varza se inmoaie si devine mult prea sarata.

Foloseste la fiecare 10 litri de apa 500 de grame de sare grunjoasa, pe care o poti cumpara din orice magazin. Ai grija sa scrie pe punga ca este pentru muraturi si ca nu contine iod.

Curata bine butoiul in care vei pune varza si asaza apoi pe fundul lui cateva bucati de lemn. Peste acestea se adauga crengi de cimbru, piper boabe si marar uscat.

Dupa acest moment, curata si taie morcovi, radacina de telina si radacini de hrean. Acestea din urma ajuta varza sa ramana tare pe parcursul iernii. Pune-le printre bucatile de varza pentru a tine mai mult.

In unele zone ale tarii, se asaza si stiuleti de porumb pe fundul butoiului ori sfecla rosie, iar atunci varza va capata o nuanta de roz.

Taie-i fiecarei capatani de varza cotorul, scobeste-o usor si asaz-o in butoi cu cotorul in sus. Intre ele, adauga condimente si poti pune putina sare si in cotor. Apasa bien, pentru a intra o cantitate mai mare de varza, apoi preseaza cu cateva pietre de rau si acopera butoiul cu un prosop, timp de doua zile.

In acest timp, prepara saramura cu atentie, pentru ca toata sarea sa se dizolve bine, iar apoi toarn-o peste varza. Pune un gratar de lemne peste ea, apoi pune capacul.
Primele zile dupa ce ai pus varza la murat sunt cele mai importante, caci trebuie sa ai grija sa iei spuma care se formeaza cu o spumiera, apoi sa folosesti un furtun cu care sa sufli in butoi.

Repeta in fiecare zi acest proces, iar dupa cateva zile, zeama ar trebui sa inceapa sa se acreasca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top