Connect with us

Revistateo.ro

ovare inflamate

Stiri

Cele mai bune remedii naturiste pentru OVARE INFLAMATE

Anexita este una dintre cele mai comune şi dureroase afecţiuni ale femeilor. Iată care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru ovare inflamate.

CITEŞTE ŞI: 6 probleme care îți pun în pericol vaginul

Infalamaţia ovarelor se manifestă de obicei printr-o senzaţie de căldură şi durere acută în zona inferioară a abdomenului şi uneori ea poate coborâ spre coapse. Netratată, aceasta devine periculoasă, căci scade posibilitatea de a mai putea face copii, spun specialiştii.

Desigur, în astfel de situaţii se impune un control de specialitate, însă, pe lângă tratamentul medicului, poţi apela şi la câteva metode de calmare a durerilor, 100% naturale.

1. Rețeta tradițională. Pune într-un vas două mâini de sare şi las-o la încălzit, timp în care amesteci cu o lingură din lemn, până ce sarea ajunge să nu se mai împrăştie. Pune peste aceasta puţin oţet, apoi pune amestecul într-o cârpă uscată şi aplică pe zona dureroasă seara, înainte de culcare.

2. Ceaiul pentru anexită. Vei avea nevoie de patru linguri de muşeţel şi flori de soc, precum şi de opt linguri de albăstrele. Toate aceste plante se amestecă pentru a se prepara un ceai special, respectiv la un litru de apă se pun trei linguri de plante. Din acest ceai se bea de trei ori pe zi.

Pentru a preveni inflamarea ovarelor, se recomandă în primul rând un control ginecologic anual. Totodată este vital să se respecte anumite reguli de igienă, cum ar fi evitarea duşurilor vaginale, folosirea prezervativului la fiecare contact sexual şi consultul unui medic specialist înainte de începerea unui tratament. Nu în ultimul rând, foloseşte doar doar geluri cu PH neutru, fără parfum, pentru îngrijirea zonei intime.

Sursa foto blog.doctoroz.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top