Connect with us

Revistateo.ro

Infuzia din FRUNZE DE DUD: tratament pentru DIABET, GASTRITĂ și OBEZITATE

Naturiste

Infuzia din FRUNZE DE DUD: tratament pentru DIABET, GASTRITĂ și OBEZITATE

Există două specii de dud și anume dudul negru și cel alb. În literatura de specialitate aceștia sunt numiți Morus alba și Morus nigra. Ambele specii au numeroase proprietăți benefice pentru organism și pot fi utilizate cu încredere. Frunzele acestor pomi se culeg în lunile mai și iunie, alegându-se cele mai tinere, fără pețiol. Poate fi utilizată chiar și scoarța ramurilor subțiri, deoarece în aceasta se regăsesc numeroși nutrienți importanți în tratarea anumitor boli. Fructele de dud sunt la fel de sănătoase precum frunzele, având proprietăți antidiabetice, laxative, depurative, alcalinizante și tonice.

CITEȘTE ȘI: CUM POȚI FOLOSI LILIACUL PENTRU TRATAREA PIETRELOR LA RINICHI

Pentru a prepara infuzia din frunze de dud aveți nevoie de frunze uscate și mărunțite. Acestea se adaugă în apă clocotită și se lasă la infuzat câteva minute. Infuzia rezultată se consumă neîndulcită, după mesele principale ale zilei. Cu ajutorul acestei băuturi veți reuși să ameliorați durerile de stomac, simptomele gastritei, diareea, viermii intestinali, ulcerul duodenal și ulcerul gastric. Dacă suferiți de diabet, este recomandat să luați din oră în oră 2-3 linguri de infuzie, pentru a stabiliza glicemia.

Infuzia din frunze de dud este benefică în curele de slăbire, fiind un tratament naturist eficient pentru persoanele care suferă de obezitate. Pe lângă infuzie, puteți servi un suc preparat din sirop de fructe de dud și apă combinate în cantități egale. Pe lângă gustul răcoritor, vă veți bucura de nutrienții importanți pentru organism și de proprietăți depurative, diuretice și laxative ale sucului.

Dacă suferiți de probleme grave precum ulcerul gastric, ulcerul duodenal, reflux gastric sau aciditate ridicată este recomandat să preparați o infuzie din frunze de dud și frunze de zmeur, din care să luați câte 2 lingurițe pe zi, după fiecare masă principală.

ATENTIE! Aceste remedii naturiste sunt adjuvante în bolile mai sus menționate. Pentru tratarea problemelor de sănătate este recomandat să mergeți la medic și să urmați un tratament prescris de acesta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top