Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere

Detoxifiere

Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere

Ceaiuri care ajuta la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar si excesul de apa, sunt numai bune pentru o detoxifiere sănătoasă.

CITEŞTE ŞI: ÎMBUNĂTĂŢEŞTE-ŢI CIRCULAŢIA CU ACEST CEAI

Ceaiul de urzică elimină apa acumulată în exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie băut zi de zi până la două luni. Se poate prepară sub forma unei infuzii de 4-5 linguriţe de frunze uscate de urzică la 1 litru de apă fiartă.

Ceaiul de păpădie este un ceai depurativ, sudorific şi diuretic. Se consumă cam două căni de ceai pe zi, preparat din planta uscată, 2 linguriţe la o cană de apă fierbinte.

Ceaiul din frunze de dud este o altă soluţie pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de dud la 250 de ml de apă clocotită. Se consumă după fiecare masă, iar pentru un gust şi mai plăcut poate fi îndulcit cu miere.

Ceaiul verde este considerat de mulţi ca o armă secretă în scăderea în greutate. Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp.

Ceaiul negru are proprietăţi asemănătoare cu ale ceaiului verde, intensificând metabolismul şi favorizând arderea grăsimilor. Cercetări recente au demonstrat că două dintre substanţele prezente în ceaiul negru – teaflavina şi tearubigina – se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.

Ceaiul de mentă este o altă băutură răcoroasă care ajută la tăierea poftei de mâncare. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată sau câteva frunze de plantă verde, peste care toarnă apă clocotită. Ceaiul de mentă este ideal şi după o masă copioasă, pentru că ajută la digestie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top