Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să faci și ce să eviți dacă ai tenul gras

Cosmetica

Ce trebuie să faci și ce să eviți dacă ai tenul gras

Dacă ai tenul gras, cu siguranță ești deranjată de aspectul strălucitor, uleios al pielii și de apariția constantă a coșurilor și a punctelor negre. Experții spun că cel mai probabil te-ai născut cu acest tip de ten, așa că nu poți face prea multe să schimbi această condiție. Cu toate astea, poți avea o îngrijirea corespunzătoare care să îți ofere un aspect plăcut și să te protejeze de problemele pielii.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE NU ȘTII DESPRE BALSAMUL DE BUZE

Loțiunile de curățat care conțin acid salicilic sunt cele mai indicate, deoarece acestea pătruns în adâncul porilor și curăță în profunzime, fără să agreseze pielea. Astfel îndepărtezi acumularea de murdărie, machiaj și uleiuri în exces, iar pielea rămâne curată. Folosește o cremă cu retinol pe timpul nopții. Acest ingredient scade producția de sebum, fapt care reduce apariția coșurilor și a punctelor negre.

Folosește un fond de ten formulat pe bază de apă, pentru a evita aspectul strălucitor al pielii. Din aceleași motive este indicat să folosești o pudră translucidă. Acest sfat este valabil și în privinșa cremelor și a loțiunilor. Formulele recomandate ție sunt cele bazate pe apă și nu le ulei. După ce te machiezi, folosește o hârtie specială pentru absorbția uleiurilor. Acestea se găsesc la orice magazin cu produse cosmetice și sunt destinate curățării tenului și reîmprospătării aspectului său pe parcursul zilei.

Nu folosi loțiuni cremoase, care conțin uleiuri. Dacă simși nevoia utilizării unui ulei, optează pentru cel de cocos, deoarece se absoarbe bine în pielea și nu lasă urme grase. Pentru a-ți hidratat tenul, folosește un gel sau un ser și evită cremele grase. Este important să nu te speli prea des pe față. Dacă ai tenul gras poți avea tendința de a-l curăța foarte des. Aceasta este o greșeală și duce la iritații și inflamația anumitor zone mai sensibile.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top