Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce spune vinul pe care îl consumi despre tine

Te-ai întrebat vreodată ce spune vinul pe care îl consumi despre tine? Cercetătorii de la BCBCL au făcut un studiu pe 20 de persoane cărora li s-au pus în față 8 tipuri de vinuri diferite. În urma analizei rezonanței magnetice a comportamentului cerebral în timpul consumării vinului s-a constatat un lucru interesant: creierul reacționează mai bine dacă un vin are o concentrație mai mică de alcool.

Mai mult de atât, nu doar că oamenii sunt mai lucizi dacă vor consuma vin cu mai puțin alcool, dar se pare că și creierul produce mai multe endorfine. În afara acestei constatări surprinzătoare a oamenilor de știință, îți prezentăm ce spune vinul pe care îl consumi despre tine:

VINUL ROȘU
Dacă îți place vinul roșu ești o persoană extrem de vulcanică. Ce e în gușă e și-n căpușă la tine dar asta nu înseamnă nici pe departe că ești o persoană lipsită de umanitate. Ba tocmai sensibilitatea prea mare și implicarea emoțională te face să reacționezi necontrolat de multe ori.

VINUL ALB
Ai un temperament calm, îți place sî privești lucrurile echilibrat și cauți mereu partea pozitivă a lucrurilor. Nu te dai înlături de la experiențele noi de viață, ești un aventurier fără pereche și îți place să visezi cu ochii deschiși.

CITEȘTE ȘI: CE SPUNE FORMA SÂNILOR DESPRE TINE

VINUL SEC (concentrație de zahăr: 4g/L)
Dacă vinul sec este preferatul tău, asta nu înseamnă că ești o persoană seacă. Ba din contră. Ești extrem de rațional însă ai capacitatea de a fi empatic atunci când e nevoie.

VINUL DEMISEC (concentrație de zahăr: 12g/L)
Ai o fire împăciuitoare însă atunci când cineva te calcă pe bec te-a pierdut definitiv. Nu faci scandal uriaș, nu joci în dramele tale personale ci pur și simplu îi dai un mare ignore celui care te-a supărat.

VINUL DEMIDULCE (concentrație de zahăr: până în 50g/L)
Pentru tine nu există culoarea gri: ori e alb, ori e negru. Împarți viața în două și la fel faci și cu cei apropiați. Încearcă să vezi părțile bune ale tuturor fără a pune etichete din prima.

VINUL DULCE (concentrație de zahăr: peste 50g/L)
Te consumi din orice și poți pierde momente frumoase alături de cei din jur. Pui totul la suflet și ai reacții necontrolate de cele mai multe ori și asta deoarece te simți nesigur.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top