Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Un pahar de vin pe zi prelungește viața

Ce știm sigur este că un pahar de vin înainte de culcare ne eliberează de stres și ajută la un somn liniștit.

Un studiu recent completează această informație arhicunocută. Conform Școlii de Medicină a Universității din Washington, un pahar de vin pe zi, în special seara, crește speranța de viață cu 20%.

Specialiștii recomandă să bem vin din când în când, mai ales când luăm cina. De altfel, acesta este un obicei în multe țări europene unde oamenii se spune că au o genă mai bună și îmbătrânesc mai frumos: Italia, Franța, Spania, Portugalia.

Aceiași specialiști vorbesc și despre consumul de vin în exces. Abuzul de alcool poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni cardiace și afectează colonul, esofagul și stomacul.

La fel de interesant: Vinul din tei și busuioc, medicamentul pe care trebuie să îl ai în casă

Vinul din tei și busuioc este recomandat celor care nu pot dormi bine și celor care se simt obosiți în permanență. De asemenea, poate fi un remediu pentru cei care suferă de depresie, de anxietate, sau pentru cei care au coșmaruri.

Pentru a prepara acest vin medicinal ai nevoie de următoarele ingrediente: 50 de grame de flori de tei, 50 de grame de busuioc și 1 litru de vin roșu (trebuie să fie sec)

Pentru a prepara acest vin ai nevoie de plante uscate. Înainte de a le folosi, trebuie să le pui într-un recipient de sticlă. Peste ele trebuie să turnați vinul roșu sec. Acoperiți recipientul. Plantele trebuie să fie lăsate la macerat timp de două săptămâni.

Este important ca recipientul în care se prapară vinul să fie agitat de 3 ori pe zi. După ce trec cele 14 zile, vinul poate fi strecurat și pus într-o sticlă curată. Trebuie să fie păstrat în cămară sau în frigider.

Acesta este un vin medicinal, deci trebuie să fie consumat cu măsură. Este recomandat să se consume zilnic 100 de ml. Este bine să îl bei seara, înainte să mergi la culcare.

Busuiocul este recomandat pentru a combate stresul, dar și în cazul tulburărilor psiho-mentale. Potrivit specialiștilor, busuiocul este de ajutor în cazul persoanelor stresate. De asemenea, are rolul de a reduce oboseala cronică. În plus, reduce durerile de cap.

Teiul are rolul de a reduce anxietatea. Este bun și pentru cei care se confruntă cu probleme precum atacurile de panică, insmonia, tensiunea arterială crescută. Teiul este un remediu indicat în cazul febrei, în cazul răcelii, precum și în cazul tulburărilor digestive.

Așadar, poți pregăti și tu acest vin din tei și busuioc. Te va ajuta să scapi de anumite probleme precum cele enumerate mai sus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top