Connect with us

Revistateo.ro

Ce aliment distruge cel mai tare ficatul

Sanatate

ALIMENTUL care distruge ficatul! IL CONSUMI ZI DE ZI!

Afecțiunile ficatului sunt nenumărate, iar cei mai mulți știu că alcoolul distruge acest organ cel mai tare. Total greșit! În urma unor cercetări recente s-a descoperit că există un aliment pe care cu toții îl consumăm zilnic mult mai periculos pentru sănătatea și integritatea ficatului.

Ce aliment distruge cel mai tare ficatul

Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr în fiecare zi, căci zahărul îngrașă cel mai tare. Putem înlocui dulciurile cu fructe și legume proaspete. Zahărul pe care îl conțin fructele este mai puțin periculos față de cel pe care îl găsim în comerț, în produsele procesate, pline de aditivi alimentari.

Zahărul este principala toxină care stă la baza mai multor boli. Zahărul poate duce de la afecțiuni cardiace până la cancer, principalele boli care ucid milioane de oameni an de an.

Alte alimente dăunătoare ficatului sunt produsele de tip fast-food (hamburger, hot-dog, shaorma cu multă maioneză). Majoritatea acestor produse conțin ingrediente grase și aditivi alimentari care în corp formează depozite de grăsime și sodiu.

CITEȘTE ȘI: Alimente care asigură sănătatea ficatului

CITEȘTE ȘI: 15 semne alarmante care îți arată că ficatul tău este plin de toxine

Și alimentele bogate în proteine pot crește riscul de îmbolnăvire. Vorbim aici despre un consum exagerat de carne grasă. Adoptarea unui regim bazat în exclusivitate pe proteine suprasolicită ficatul și îl deteriorează în timp, spun doctorii. Când consumăm o porție dublă sau triplă de proteine pe zi ficatul trebuie să depună de două ori mai mult efort ca să funcționeze normal.

S-a constatat în urma unor analize că riscurile hepatice cresc după o dietă bazată doar pe proteine. Carnea prăjită intens în ulei este periculoasă pentru acest organ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top