Connect with us

Revistateo.ro

Ce inseamnă dacă te înroșești după ce bei alcool

Sanatate

Ce inseamnă dacă te înroșești după ce bei alcool

Unele persoane observă că după ce beau alcool, încep să se înroșească. Poate nu acordă o mare atenție acestui lucru, însă este bine să se cunoască motivele pentru care se întâmplă lucrul acesta. Iată ce înseamnă dacă te înroșești după ce bei alcool.

Ce inseamnă dacă te înroșești după ce bei alcool?

Cei care se înroșesc după ce beau alcool suferă de o afecțiune cunoscută sub numele de reacție de înroșire a feței. Ce înseamnă acest lucru mai exact? Ei bine, asta înseamnă că de fiecare dată când consumă alcool, ei își otrăvesc corpul.

Sunt mai multe simptome pe care le poți avea în astfel de cazuri. Printre ele se numără: greața, durerile de cap, înroșirea tenului, creșterea ritmului cardiac. Acetaldehida este responsabilă pentru acest lucru. Este un compus chimic ce apare după ce alcoolul intră în contact cu ficatul. În cazul oamenilor fără probleme, acest compus chimic se transformă repede în acetat.

În cazul celor care suferă de reacție de înroșire a feței de la alcool, schimbarea acelui compus chimic se porduce mai lent. Rezultatele sunt foarte serioase. Poate fi vorba despre creșterea riscului de otrăvire cu acetaldehide. De asemenea, în cazul acestor persoane crește riscul de a dezvolta cancer la nivelul gâtului sau cancer al cavității bucale.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă dacă te învinețești repede? Este cazul să te îngrijorezi?

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă dacă albești prea devreme

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă dacă auzi zgomot la deschiderea gurii

Afecțiunea aceasta este una genetică. Se pare că își are originea în China Centrală. Fiind o afecțiune genetică, nu există leac pentru aceasta.

Așadar, dacă și tu te înroșești după ce bei alcool, atunci este posibil să ai această afecțiune. Poate nu îi acorzi importanță, însă este bine să mergi la medic pentru a afla exact despre ce este vorba. Nu este indicat să neglijezi un astfel de aspect deoarece mai târziu s-ar putea agrava. Dacă te înroșești și tu după ce bei alcool, nu mai ignora lucrul acesta. Indicat este să mergi la medic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top