Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă minerală

Jurnaliștii britanici au descoperit unul din cele mai interesante trucuri pentru îngrijirea părului. Tu știi ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă minerală?

Apa de la robinet poate fi înlocuită cu cea minerală, susțin cei care lucrează la secțiunea pentru femei a site-ului Daily Mail.

Folosirea unei ape minerale pentru spălarea părului devine, cel puțin în Marea Britanie, o alternativă tot mai populară.

Apa îmbuteliată este microbiologic pură și conține acele minerale esențiale pentru hrănirea scalpului.

Cum se folosește apa minerală pentru păr? Vor întreba cei mai mulți. Ei bine, tot ce trebuie să faci e să te speli pe cap cu șamponul tău obișnuit, iar apoi să-ți limpezești părul cu apă minerală.

Vei avea nevoie de cel puțin doi litri de apă minerală, în funcție de lungimea părului.

Acest tratament poate fi urmat de cel puțin două săptămâni la rând pentru a avea rezultatele scontate. E un truc folosit și de vedetele de la Hollywood, scrie dailymail.co.uk. Printre staruri se numără Kim Basinger și Demi Moore.

CITESTE SI: De ce să-ți speli părul cu bicarbonat de sodiu

„Există dovezi clare care susțin că poluanții din mediu, inclusiv toxinele și radicali liberi prezenți în apa dură de la robinet, fac firele de păr mult mai predispuse la cădere.

Pe de altă parte, afctează și aspectul general al părului”, declară pentru DailyMail medicul Bessam Farjo, specialist în tricologie, specialitate a dermatologiei care studiază anatomia, fiziologia și patologia părului și a scalpului.

Și berea este benefică pentru podoaba capilară

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi fermentate, cunoscute de omenire. Ea conține de la 4% până la 6% alcool și este a treia dintre cele mai consumate băuturi din lume, după apă și ceai.

În afară de faptul că este o băutură plăcută, berea este un produs popular de îngrijire a părului, oferind numeroase beneficii pentru păr și piele.

Când părul este clătit cu bere, ingredientele învăluiesc fiecare fir, ceea ce întărește întreaga podoabă capilară.

Împreună cu vitamina B, proteinele ​​din malț și hamei (care sunt principiile active de bere), repară părul deteriorat. Zahărul prezent în bere întărește cuticulele de păr, iar acesta capătă strălucire și rezistență.

Berea ajută scalpul uscat și iritat și este foarte eficientă împotriva mâncărimilor grave. Orzul face din bere o sursă bogată de proteine și vitamine.

Aceste substanțe nutritive ajută la creșterea părului, îmbunătățindu-i textura. Acesta devine mai puternic, mai gros și mai lucios. Alcoolul din bere acționează ca un agent de curățare și totodată transforma structura firului de păr, oferind volum.

Pentru a beneficia de toate calitățile berii cel mai bine este să vă clătiți cu ea, insă puteți face și un șampon. Turnați o cană de bere într-o cratiță și lăsați-o pe foc până ce se reduce la jumătate. Lăsați-o să se răcească complet și turnați-o în șamponul vostru obișnuit.

Nu uitați, moderația este cheia! Dacă folosiți berea prea des pentru îngrijirea părului s-ar putea să faceți mai mult rău decât bine. Alcoolul în exces usucă firul de păr. De aceea aceste tratamente sunt recomandate în special persoanelor care au părul gras sau vopsit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top