Connect with us

Revistateo.ro

Veste despre pensiile din România! Anunțul a fost făcut acum!

Stiri

Ce se întâmplă cu pensiile începând cu 2018. LEGEA CARE VA AFECTA 7 MILIOANE DE ROMÂNI!

Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii, a declarat că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, despre care se discută în spațiul public în ultima vreme. Acestea vor fi prezentate coaliţiei de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, ce va fi apoi prezentată public şi trimisă Parlamentului. Ministrul estimează că ea ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi întoarsă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Ce se întâmplă cu pensiile

„Pentru că nu am vrut să avem doar o singură variantă, am vrut să dăm posibilitatea coaliţiei să aleagă din mai multe. Sigur că vor avea mai multe dezbateri în interiorul coaliţiei şi după aceea vom putea să venim cu varianta, să o prezentăm şi publicului. (…) După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliţiei vom putea scrie textul final, pe care să-l trimitem Parlamentului undeva în luna octombrie”, a spus ministrul.

Ea a precizat că variantele au fost deja finalizate şi urmează o discuţie în coaliţie. Ministrul a adăugat că după dezbaterile din Parlament legea ar putea fi adoptată până la finalul anului, dacă nu este blocată de preşedintele Iohannis.

Întrebată dacă legea ar putea să se aplice din 2018, Vasilescu a spus că recalcularea va dura probabil până la mijlocul anului 2018, iar intrarea în vigoare va avea loc după acel moment.

„Am vorbit în perioada în care se discuta despre legea salarizării că, după ce vom finaliza această lege, vom începe discuţiile, dezbaterile, despre o nouă lege a pensiilor. (…) Ministrul Muncii acum se pregăteşte şi o să stabilească când, cum, cu cine se întâlneşte şi cum elaborează acest proiect de lege”, a spus Dragnea.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top