Connect with us

Revistateo.ro

Ce i se întâmplă corpului tău după ce ai făcut fitness

Dieta si Sport

Ce i se întâmplă corpului tău după ce ai făcut fitness

Activitatea fizică zilnică regulată te ține departe de bolile de inimă, stopează obezitatea și îți dă o stare de spirit mai bună. Cu doar două ore de sport pe săptămână (incluzând aerobic, abdomene, sau sprint-uri prin parc), corpul tău va fi mai suplu și mai sănătos.

FACI FITNESS ȘI AI UN ALT ADN
Chiar așa! Potrivit unui studiu realizat în anul 2012 al cercetătorilor suedezi, câteva minute de exerciții fizice ale adulților sedentari pot modifica structura genetică în mod serios. Chiar dacă ADN-ul îl moștenim de la părinți, în putem modela în funcție de stilul nostru de viață: sport și alimentație sănătoasă. Exercițiile fizice dezvoltă genele responsabile pentru energie si metabolism.

FACI FITNESS ȘI TE SIMȚI MAI BINE
O serie de neuro-transmițători vor fi eliberați de creierul tău în timp ce tragi de fiare. Starea de bine se traduce prin producerea de endorfină (hormonul plăcerii). De asemenea, un rol important îl joacă și serotonina, responsabilă pentru stările de bine și depresie.

FACI FITNESS ȘI TE PROTEJEZI DE DIABET
Felul în care grăsimea și zaharurile sunt asimilate de corp se poate schimba dacă faci antrenament periodic. Universitatea din Michigan arată într-un studiu din 2007 că doar un antrenament cardio crește capacitatea de stocare a grăsimilor în mușchi, fapt care se traduce cu creșterea sensibilității la insulină.

FACI FITNESS ȘI ÎȚI CREȘTI CAPACITATEA DE CONCENTRARE
Publicația „Boston Globe” a scris în 2012 despre o cercetare care arată cum sunt influențați pozitiv neuronii de sport. Cei care fac sport periodic, potrivit studiului prezentat, se pot concentra mai bine asupra lucrurilor și gândesc mai lucid în situații de criză față de persoanele mai sedentare, predispuse la depresie.

FACI FITNESS ȘI SPUI ADIO STRES!
Asociația Americană de Anxietate și despresie susține că 14% dintre americani fac sport pentru a scăpa de stresul zilnic. Prin exerciții fizice, crește cortizolul, se mărește ritmul cardiac și aceste lucruri contribuie la o stare cât mai relaxantă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top