Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă atunci când bei multă cafea

Naturiste

Ce se întâmplă atunci când bei multă cafea

Ce se întâmplă atunci când bei multă cafea. Cei care obişnuiesc să bea câteva ceşti de cafea într-o zi ajung să aibă arterele mai curate, iar astfel este evitat blocajul arterial, informează bbc.com.

Studiul care a ajuns la această concluzie a fost realizat de o serie de cecetători din Coreea de Sud, care au monitorizat 25.000 de voluntari de ambele sexe, la locul de muncă.

CITEŞTE ŞI: Cafeaua – 5 utilizări neobișnuite pentru casa ta

Astfel, cei care beau între trei şi cinci ceşti de cafea zilnic au un risc mai mic de maladii cardiace, lucru ce întăreşte dicuţiile anterioare privind efectele benefice ale acestei băuturi asupra inimii.

Savanţii asiatici s-au axat pe cercetarea arterelor coronare, care, cu timpul, se colmatează prin depunerea de grăsime pe pereţii lor. Concluzia a fost că nimeni din cei studiaţi nu prezenta semne clare ale unei astfel de boli, însă o zecime dintre ei aveau depozite clare de calciu.

Cei care obişnuiau să consume câteva ceşti de cafea zilnic prezentau mai puţine depozite de claciu decât cei care beau mai puţină cafea, sau chiar deloc. Momentan studiile sunt continuate pentru a se vedea dacă stimulentul cardiac denumit cofeină, prezent în cafea, este benefic pentru organism, ori dăunător.

În timp ce în S.U.A. se recomandă adulţilor un consum de până la 400 de mililitri de cafea zilnic, în Marea Britanie nu există o limită recomandată, excepţie făcând doar gravidele, care sunt sfătuite să bea 200 mililitri cafea pe zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top