Connect with us

Revistateo.ro

Foarte multe femei fac acest lucru dupa sex, desi medicii spun ca nu este recomandat. Iata ce nu trebuie sa faci dupa activitate sexuala!

Instant

Ce sa nu faci dupa SEX

Dupa o partida de sex, foarte multe femei au tendinta de a face acest lucru, desi medicii spun ca nu este indicat, intrucat poate sa afecteze sanatatea.

Igiena zonei intime este foarte importanta, atat inainte, cat si dupa o partida de amor. Cu toate acestea, medicii atrag atentia asupra unui obicei nesanatos practicat de multe dintre reprezentantele sexului frumos. Este vorba despre spalaturile vaginale interne, care nu sunt deloc recomandate.

Motivul? Spalaturile interne distrug flora vaginala, iar cu aceasta se duce si capacitatea de aparare a acestuia. Acest lucru predispune la infectii micozice, bacteriene sau uscaciuni vaginale.

Citeste si: Ce pericole te pandesc daca faci sex ‘pe uscat’

Citeste si: Ce se intampla cu vaginul tau daca nu faci sex

Flora microbacteriana din interiorul vaginul este formata din lactobacili, microorganisme care au rolul de a nu permite dezvoltarea haotica a bacteriilor care au potentialul de a te imbolnavi.

Daca lactobacilii sunt perturbati, flora vaginala sufera modificari, PH-ul isi pierde aciditatea, iar bacteriile patogene incep sa se inmulteasca peste masura.

Acest lucru poate duce la mai multe boli ale vaginului, cea mai des intalnita fiind candidoza. Totodata, medicii mai spun si ca spalaturile interne nu te protejeaza in ceea ce priveste o sarcina nedorita, demoland unul dintre cele mai comune mituri legate de contraceptie. Spermatozoizii se duc catre ovul imediat dupa ejaculare, astfel ca un simplu dus in zona intima nu rezolva problema.

Specialistii recomanda ca spalaturile vaginale interne sa fie facute doar la recomandarea medicilor, doar daca ai o infectie si folosesti ovule. Ei mai spun ca igiena zonei intime ar trebui sa se limiteze doar la exterior.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Instant

To Top