Connect with us

Revistateo.ro

Endometrioza, o boală despre care se știu puține lucruri

Instant

Endometrioza, o boală despre care se știu puține lucruri

Endometrioza este una din afecțiunile cele mai necunoscute în România. De această boală suferă mii de românce, iar medicii susțin că nu te omoară, dar nici nu te lasă să trăiești.

Un doctor timișorean, specializat în obstetrică-ginecologie, a lansat un site dedicat bolilor cu care se luptă femeile. Simedrea Voicu explică pe larg de ce endometrioza este o afecțiune ce nu trebuie ignorată sub nicio formă.

Boala femeilor neiubite

„Informaţia care există la ora actuală pe internet este prezentată prost. La congresele internaţionale se prezintă binomul medic-pacient. Niciodată medicul nu ia o decizie fără să informeze pacientul.

Eu am considerat că este oportun să construim această platformă care este ca un ca un tabel Mendeleev în care intervenţiile chirurgicale sunt grupate astfel încât să fie cât mai uşor de urmărit”, a scris medicul pe site-ul chirurgieginecologica.ro, unde există și filmulețe despre această boală.

Cauzele afecțiunii care poate provoca infertilitate la femei sunt încă necunoscute la noi. Boala este strict legată de hormonii feminini, estrogeni. Unii specialiști spun că la menstruație țesutul menstrual e împins în trompele uterine și intră în cavitatea abdominală.

De acolo se implantează la nivelul pelvisului și cauzează astfel iritații ale țesuturilor. Se formează chisturi și cicatrici provocatoare de dureri și, în cele mai avansate stadii, afecteaza fertilitatea. Femeile care au imunitatea scăzută trebuie să fie foarte atente la episoadele menstruației, căci ele sunt cele mai expuse la dezvoltarea bolii.

CITEȘTE ȘI: Ce boala a uterului ascunde balonarea. Tumora care creste incet, dar sigur

CITEȘTE ȘI: Boala misterioasa de care sufera o tanara de 24 de ani: „Ma simt ca o batrana”

Boala poate apărea la femeile care au suferit o histerectomie (uer scos, care duce la dispariția menstruației). Boala poate apărea și la bărbații cărora li s-a administrat hormoni estrogeni după operația de prostată.

Această boală se mai numește „boala femeilor neiubite”, întrucât e depistată ca tratament pentru infertilitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Instant

To Top