Connect with us

Revistateo.ro

Ce sa nu faci daca ai pielea uleioasa

Cosmetica

Ce sa nu faci daca ai pielea uleioasa

Uite care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa faci sub nicio forma daca te numeri printre persoanele cu pielea uleioasa.

Daca ai pielea uleioasa, probabil ca esti deranjata de aspectul stralucitor si textura grasa a acesteia. Nu este usor sa alegi produsele de ingrijire, avand in vedere ca acest tip de ten este unul foarte preteios. De cele mai multe ori ingredientele naturale precum sucul de lamaie, ceaiul verde sau capsunile te vor ajuta mai mult decat crezi. Exista si cateva lucruri la care trebuie sa renunti!

1. Nu folosi produse intens hidratante si nici lapte demachiant. Aceste produse sunt, in mod general, fabricate pe baza de ulei. Acesta sporeste productia de sebum si incarca tenul foarte mult. Vei avea impresia ca produsul nu a patruns in piele si ca esti mereu murdara. In schimb, poti apela la cosmetice pe baza de acid salicic, deoarece acestea contribuie la eliminarea sebumului.

CITESTE SI: CELE MAI BUNE MASTI PENTRU UN TEN ENERGIZAT

CITESTE SI: APLICATIA CARE ITI SPUNE CAT DE FRUMOASA ESTI

2. Renunta la crema de fata. Decat sa umbli in goana dupa creme formulate pe baza de apa, mai bine renunti de tot la ele. Exista alte solutii mult mai avantajoase din toate punctele de vedere. Spre exemplu, un gel sau un ser pentru pielea uleioasa sunt perfecte. Acestea patrund in cele mai adanci straturi ale pielii, insa nu o incarca deloc.

3. Evita pudrele cu protectie solara. De cele mai multe ori acestea contin uleiuri care nu iti fac deloc bine. In plus, puterea lor de protectie este foarte slaba si cantitatea pe care trebuie sa o folosesti pentru a obtine rezultatul dorit este foarte mare.

4. Nu te spala prea des. Daca ai tendinta sa iti cureti tenul frecvent in speranta ca vei indeparta uleiurile in exces, afla ca in acest mod il privezi de uleiuri esentiale care servesc drept bariera de protectie impotrva factorilor iritanti. Pielea uleioasa trebuie curata doar de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Sursa foto: dermatologyalliancetx.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top