Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Ce greutate e normal să ai iarna

Greutatea normală e punctul la care organismul se simte bine. Pentru a păstra un echilibru trebuie să avem un stil alimentar care să implice toate sursele de proteine, minerale și vitamine, nutrienții de care corpul nostru are acută nevoie.

Când creștem în greutate dintr-odată, apar o serie de probleme: se instalează afecțiunile cardiovasculare, apar dezechibrele hormonale, problemele cu articulațiile și diabetul de tip II.

Medicii spun că iarna avem nevoie de mai multă energie, fapt pentru care suntem tentați să mâncăm mai mult. Tocmai de aceea, dacă avem cu până la 3 kilograme în plus în timpul iernii față de greutatea normală pentru constituția fiecăruia nu este ceva grav.

O cercetare recentă demonstrează că femeile cântăresc cu aproximativ șase kilograme mai mult față de acum 22 de ani, când se instalase moda 90-60-90.

CITESTE SI: Andreea Bălan, cea mai bună cură de slăbire: „Cred că sunt mai slabă cu un kg mereu”

Indicii greutății ideale s-au schimbat de-a lungul timpului. Iată mai jos un tabel cu greutatea în funcție de înălțime. Află unde te încadrezi conform înălțimii tale.

Sursa tabelului: theone.ro.

O altă temă controversată: E adevărat că te îngrași după ce te lași de fumat?

Cum e cu ingrasatul dupa ce te lasi de fumat? Unul din trei romani este fumator, iar numarul acestora in Statele Unite ajunge la 45 de milioane.

CITESTE SI: Cură de slăbire rapidă după Sărbători: 5 kilograme în 3 zile

Medicul Alexandru Vlad Ciurea, despre „dieta creierului”: „Este important ce îi furnizăm acestui organ”

Medicul Florin Bălănică: Dietele nu există. Cuvântul ar trebui scos din dicționar. Cum slăbești corect

Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf poate fi foarte bună dietă, cu o singură condiţie

Cum a slăbit Anamaria Prodan 15 kilograme în 14 zile? Varianta care nu ți-a trecut prin cap

Cum a slăbit cu adevărat doctorul Andrei Laslău 20 de kilograme în 45 de zile

In momentul in care cineva se lasa de fumat, apare automat ingrasarea si nu pentru ca ar fi neaparat un proces fiziologic care se poate explica ci din cauza vietii pe care o duc multi dintre fumatori.

Acestia consuma, pe langa tigarile care afecteaza plamanii, si mancare de tip fast food care te ajuta sa iei in proportii foarte usor.

Motivul pentru care persoanele se ingrasa dupa ce se lasa de fumat este renuntarea la nicotina. Este bine cunoscut de catre specialisti ca nicotina este un stimulent si un sedativ totodata deoarece omoara pofta de mancare insa hraneste pe termen lung depresia.

Potrivit datelor oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 90% dintre cazurile de cancer la plamani implica dependenta de drogul numit nicotina.

Cel mai ideal, pentru a avea o viata sanatoasa lasandu-te de fumat, este sa te apuci de consumat alimente care iti aduc elemente pozitive intarindu-ti organismul. Consuma legume organice si alimente care contine Omega 3 si complexul vitaminic B intrucat acestea ajuta la eliminarea anxietatii si alinarea depresiei.

Consuma legume verzi, alege in fiecare zi cate o leguma proaspata. Poti sa faci rotatie si sa iei la rand spanacul, varza, frunzele de mustar sau mazarea (fara prea multe sosuri si ulei).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top