Connect with us

Revistateo.ro

Afla daca esti sanatos in doar 30 de secunde

Sanatate

Afla daca esti sanatos in doar 30 de secunde

Vrei sa afli ce risc de a te imbolnavi te pandeste? Acum este mai simplu ca niciodata! Poti afla daca esti sanatos foarte usor. Pana acum indicele de masa corporala te ajuta sa verifici daca ai o greutate normala pentru inaltimea ta si astfel stiai daca esti expus la diverse probleme de sanatate pe viitor.

De curand, medicii au descoperit ca acest indice de masa corporala nu mai este la fel de relevant. Se pare ca o treime din copiii care aveau un indice de masa corporala incadrat in parametrii normali, prezinta un risc crescut de obezitate si boli cauzate de aceasta.

In zilele noastre, obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sanatate, care da nastere multor boli grave si afecteaza organismul pe toate planurile. De aceea este recomandat sa o previi si sa iti tii greutatea sub control.

Testul de 30 de secunde care iti dezvaluie daca esti sanatos

Afla daca esti sanatos foarte rapid! Acum este usor sa faci acest lucru, pentru ca un test simplu pe care il faci acasa iti da arata daca prezinti riscuri sa devii obez sau sa te imbolnavesti de alte afectiuni asociate cu obezitatea. Tot ce trebuie sa faci este sa iti masori inaltimea cu ajutorul unei panglici. Asigura-te ca stai drept, intinde panglica pe langa corp si tai-o deasupra capului.

Aseaza panglica in jurul taliei si incearca sa o innozi. Daca vei reusi sa faci asta cu usurinta, inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca nu prezinti riscuri majore de a te ingrasa.

Ai o greutate normala pentru inaltimea ta. Daca, in schimb, capetele paglicii nici macar nu se ating, inseamna ca este necesar sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si sa faci miscare. Consulta, daca este necesar, un medic nutritionist. Acesta te poate indruma!

Sursa foto: stylefox.co

Ceara din urechi dezvăluie cât de sănătos sau bolnav eşti. Cum este posibil asa ceva

Ceara din urechi dezvăluie cât de sănătos sau bolnav eşti. Cum este posibil asa ceva

Asa cum este cazul cu cele mai multe fluide corporale, cerumenul este rareori subiect de conversatie. Dar, de fapt, aceasta substanta lipicioasa este foarte importanta pentru corpul nostru si ne poate spune multe despre sanatatea noastra.

Pare a fi o idee dezgustatoare, la inceput, dar data viitoare cand va curatati urechile ar trebui sa priviti mai atent la ce iese.

Ceea ce multi oameni nu stiu este ca, cerumenul nu este doar un fel de depunere murdara in urechile noastre. Este, de fapt, creat de corpul nostru pentru a preveni bacteriile si murdaria de la intrarea in canalul urechii,

astfel incat aceasta substanta lipicioasa pastreaza urechile noastre curate, sanatoase si functionale. Ceara in sine este o combinative de acizi grasi, scualen si alcool.

Cu toate acestea, in ciuda importantei acesteia, nimeni nu vrea sa vada cum picura din urechea cuiva. Deci, atunci cand observati ca este in cantitate mai mare in ureche, nu ezitati sa luati o carpa umeda si sa-l spalati.

In cazul in care alegeti sa folositi un betisor de bumbac, aveti grija sa nu-l bagati in canalul urechii deoarece exista pericolul sa deteriorate timpanul.

Iata cateva exemple de diferite culori de ceara si ceea ce inseamna pentru sanatatea ta.

Galben, umed si lipicios

Acesta este cel mai comun tip de ceara la adulti. Textura umeda, lipicioasa ajuta la mentinerea canalului urechii departe de uscare si senzatia de mancarime.

Gri

Cerumenul gri, poate parea neobisnuit, dar daca il vezi pe betisorul de bumbac nu este nevoie sa te ingrijorezi.

 

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top