Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce conține BĂUTURA ZEILOR, care combate rezistența la antibiotice

Băutura zeilor a fost preparată cu multe secole sau chiar milenii în urmă și reprezintă una dintre cele mai misterioase licori, datorită binefacerilor sale uluitoare.

Cercetătorii suedezi au realizat propria versiune de mied, împreună cu o fabrică de bere. „Miedul este o băutură alcoolică făcută numai din miere şi apă şi era considerată băutura zeilor, iar cei care o consumau susţineau că devin nemuritori sau că au o stare de sănătate mai bună. Era consumată de vikingi şi de reprezentanţii altor culturi precum mayaşii, egiptenii şi era băută pentru că era considerată o băutură foarte benefică”, susține Tobias Olofsson de la Universitatea Lund.

CITEȘTE ȘI: DE CE ESTE MIEREA VINDECĂTOARE
Potrivit unei cercetări realizate în anul 2004, o bacterie lactică din stomacul albinelor amestecată cu miere poate ajuta la vindecarea unor afecțiuni cronice la cai. Bacteria benefică din burta albinelor poate elimina patogenii umani, chiar și pe cei rezistenți la antibiotice.

Olofsson susține că miedul reprezenta cel mai eficient antibiotic în Antichitate, vindecând boli incurabile, de aici și faima de băutură a zeilor (doar somitățile aveau acces la ea). Miedul se poate prepara în mai multe moduri, toate incluzând mierea fermentată. La aceasta se adaugă apă plus, după fiecare rețetă în parte, maia de struguri sau drojdie de vin.

Miedul poate fi consumat pentru tratarea ulcerelor, este un important afrodisiac feminin și un stimulent hormonal fără seamăn. De asemenea, favorizează secreția de sucuri digestive, ajută pacientul să se recupereze după un accident cardiovascular sau este eficient în cazul bolilor degenerative ale sângelui.

Acest articol este scris cu scop informativ. Tratamentul cu mied nu exclude cel medicamentos, prescris de medicul specializat.

1 Comment

1 Comment

  1. Dan Trofin

    2017-01-23T01:50:36+02:00 at 2017-01-23T01:50:36+02:00

    Se mai gaseste mied si la noi, produs de „Mied Dacic”, la Timisoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top