Connect with us

Revistateo.ro

Ce BOLI ascunde SIMPLA OBOSEALĂ

Stiri

Ce BOLI ascunde SIMPLA OBOSEALĂ

Persoanele care se trezesc deja epuizate și nu au niciun chef de nimic se apără de obicei, atunci când sunt întrebate, că este vorba de o simplă oboseală. Nu e chiar așa. În mod normal, un om care doarme 8 ore pe noapte ar trebui să se trezească fresh în fiecare dimineață. Dacă se repetă des ca, după ce te-ai trezit, să fii în continuare obosită, înseamnă că oboseala ta ascunde anumite afecțiuni. Iată-le!

SIMPLA OBOSEALĂ ȘI ANEMIA
Legătura dintre oboseală și anemie este dată de scăderea celulelor roșii din sânge, celule responsabile cu transportul oxigenului la celule și țesuturi. Anemia cauzată de oboseală ascunde o carență de elemente esențiale pentru organism precum fierul, vitamina C sau alimentele alcaline. Anemia se poate manifesta prin sângerări nazale, amețeli sau dureri de cap ori de stomac inexplicabile. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la a face anemie din cauza pierderilor de sânge din timpul menstruației dar și nevoia de fier în timpul sarcinii sau în momentul alăptării.

SIMPLA OBOSEALĂ ȘI TIROIDA
Glanda tiroidă poate da peste cap întreg metabolismul, deoarece îl controlează până în cel mai mic detaliu. Glanda tiroidă produce hormoni care țin în frâu metabolismul sau îl pot destabiliza. Există două fenomene în acest sens: hipertiroidism (prea mulți hormoni) sau hipotiroidism (prea puțini).

SIMPLA OBOSEALĂ ȘI DEPRESIA
Dacă o persoană depresivă nu face un control la psiholog sau la psihiatru, în ciuda observării că trăiește târându-se în tristețe și stări de oboseală, s-ar putea să nu se mai vindece de această boală toată viața. Depresia nu doar că îți oferă stări proaste dar aceasta poate afecta serios memoria și concentrarea în momente în care vei avea mare nevoie de creierul tău.

SIMPLA OBOSEALĂ ȘI DIABETUL
Majoritatea diabeticilor nu știu că au diabet, deoarece nu fac analize amănunțite niciodată. Cu toate acestea, potrivit statisticilor oficiale, 1 milion de persoane se aleg cu diabet de tip II în fiecare an. Persoanele care se află în faza incipientă de diabet II se simt mereu obosite, iar nevoia de zahăr poate crește accelerat sau poate fluctua de la o oră la alta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top