Connect with us

Revistateo.ro

Ce boala poti face daca nu te descalti dupa ce intri in casa

Stiri

Ce boala poti face daca nu te descalti dupa ce intri in casa

Inca de la gradinita am invatat ca e frumos sa ne descaltam atunci cand intram in casa. Dincolo de faptul ca tine de educatie, daca nu te descalti dupa ce intri in locuinta, te poti alege cu cel putin o boala.

Imediat dupa ce ai intrat e bine sa te descalti pentru a nu lasa urme peste tot: pe covor, pe podea, in orice loc mergi. Stiai ca pe pantofii tai se depun o serie de bacterii, iar una dintre acestea, pe numele ei Clostridium difficile (C.diff) este extrem de rezistenta la antibiotice.

Aceasta bacterie, odata patrunsa in casa dupa ce s-a aciuat pe talpa pantofului, poate rezista mult timp, iar locul ei preferat este in bucatarie, spun cercetatorii. C.diff poate supravietui si in toalete sau suprafete unde se gaseste mult praf.

Bacteria clisoridium difficile provoaca diareea asociata cu antibiotice. Daca dupa doua zile ce ati luat antibiotice mergeti des la baie, mergeti la medic pentru un consult amanuntit.

Bacteria nu ajunge in sange

Bacteria afecteaza tranzitul intestinal, iar scaunele devin mai dese si mai apoase. Unii pacienti pot acuza inclusiv dureri abdominale, febra si greata.

Ce boala poti avea daca nu cureti acest fruct de coaja

BOALA MANILOR ZOMBIE. 5 lucruri de facut pentru a o evita

Pacientii afectati de C.diff pot avea pana la 10 scaune pe zi. Specialistii sustin ca bolnavii trebuie izolati de ceilalti pacienti pentru ca bacteria se poate dezvolta foarte urat, iar transmisa de la un om la altul devine mai puternica.

Este important de precizat ca bacteria clistoridium difficile nu ajunge din peretele intestinal in sange, ci ramane in acel spatiu. Gravitatea afectiunii poate fi depistata prin testarea scaunului pentru analizarea toxinelor din organism si schimbarile biochimice suferite de corp.

Probioticele, de ajutor in aceasta problema

Diareea produsa de clistoridium difficile poate fi oprita prin renuntarea la antibiotice (daca este relationata cu aceste medicamente) sau consumul de iaurturi cu probiotice.

Daca vrei sa eviti astfel de probleme, descalata-te imediat ce ai intrat pe usa. Nu umbla niciodata cu pantofii prin casa. Daca sunt foarte murdari, du-i la baie si dezinfecteaza-i cu detergent.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top