Connect with us

Revistateo.ro

Cât costă Crăciunul și Revelionul în Bucovina, la Bran sau la Predeal

Stiri

Cât costă Crăciunul și Revelionul în Bucovina, la Bran sau la Predeal

Mai sunt 18 zile până la Crăciun și pregătirile sunt în toi. Românii sunt așteptați cu tolba de oferte în cele mai frumoase locuri din țară. Află cât te costă un Crăciun în Bucovina, mărginimea Sibiului sau pe Valea Prahovei.

Există oferte pentru toate gusturile și… buzunarele. Pensiunile îi așteaptă pe români cu mâncare tradițională, pomana porcului, plimbări cu sania trasă de cal, iar rețelele hoteliere de lux le oferă românilor acces la SPA, concerte Live, meniuri cu specific vânătoresc și multe altele. Dacă ar fi să categorisim cele două tipuri de oferte, am spune așa: dacă vrei tradiție, mergi la pensiune, dacă vrei lux și voie bună în stil modern, du-te la un hotel de pe Valea Prahovei.

CITEȘTE AICI CELE MAI INTERESANTE LUCRURI DESPRE CRĂCIUN ȘI MAGIA SA!

CÂT TE COSTĂ CRĂCIUNUL ÎN BUCOVINA
Având în vedere că sunt sărbătorile de iarnă, când mai toată lumea petrece în familie, mai ai timp să prinzi rezervări la pensiunile din frumoasa Bucovină. O noapte te costă undeva la 300-350 lei, dar există o ofertă cu 1.400 lei pe persoană pentru 4 nopți, cele trei zile de Crăciun plus Ajunul, de exemplu. Aceasta este cel puțin oferta unei pensiuni din localitatea Vama din Bucovina, în apropiere de Mănăstirile Voroneț și Moldovița.

La toate pensiunile din Bucovina clienții vor asista la tăierea porcului și o degustare din preparatele culinare specifice de Ignat. În seara de Ajun anumite pensiuni bucovinene pregătesc preparate din vânat la masa festivă. În unele locuri, patronii s-au gândit să atragă și clientelă tânără, astfel că s-au angajat mai mulți DJ pentru a întreține atmosfera.

Există și o variantă mai scumpă de petrecut Crăciunul și Revelionul în Bucovina: la un hotel de 4 stele din Gura Humorului ești nevoită să scoți din buzunare 1.900 lei pe persoană pentru perioada 30 decembrie – 3 ianuarie. Aici, de Revelion sunt așteptate evenimente speciale precum concerte live, urături și obiceiuri locale și șampanie din partea casei.

CRĂCIUN ȘI REVELION LA BRAN MOECIU
La Bran – Moeciu te poți caza în zilele de Crăciun cu 700-800 lei pe persoană. Pentru cazare și masă trebuie să plătești în medie 775 lei, ofertă pentru 3 nopți. Hotelurile și pensiunile din Bran-Moeciu au pregătit ateliere în seara de Ajun, pentru clienții curioși, unde se poate învăța gătitul bucatelor tradiționale (cum se face cozonacul, cum se decorează o turtă dulce etc). Nu lipsesc nici colindele de Crăciun, cântecele tradiționale și dansurile populare românești.

Dacă vrei să te cazezi de Revelion la Bran-Moeciu, trebuie să scoți din buzunar între 1.200-1.300 lei, într-o cameră dublă. Clienții pot participa la petrecerea de Revelion asigurată de un DJ sau la concursuri de karaoke.

Surpriza cea mai mare de la Bran-Moeciu este pentru copii: aceștia îl vor putea găsi pe Moș Crăciun și spiridușii acestuia împărțind cadouri.

ALTE OFERTE INTERESANTE
Mărginimea Sibiului – 3 nopți de cazare la demipensiune în camere duble: 800 lei (Crăciun); 1.000 lei pe persoană, de Revelion

Predeal – ofertă la un hotel de lux: 2 nopți la 780 lei, care includ acces nelimitat la SPA de dimineața până seara, cina din seara de Ajun, cina de Crăciun, colinde și voie bună; Revelionul poate costa turiștii și 4.400 lei la un hotel de lux pe Valea Prahovei

1 Comment

1 Comment

  1. Bacos

    2015-01-20T00:40:52+02:00 at 2015-01-20T00:40:52+02:00

    Era si cazul sa mai citesc un articol care promoveaza cazare in Romania, ca m-am saturat de cei care promoveaza numai destinatii externe. Domnilor, chiar trebuie sa scoatem toti banii afara din tara?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top